Hlavní obsah

Kladenský trenér Müller byl propuštěn z nemocnice

KLADNO

Kladenský hokejový trenér Zdeněk Müller byl v pátek propuštěn z nemocnice do domácího ošetřovaní. Jeho stav se po mozkové příhodě z konce minulého roku výrazně zlepšil. Sedmapadesátiletého kouče nyní čeká další rehabilitace, po níž by se měl opět naplno zapojit do běžného života.

Článek

Müller byl 31. prosince převezen do pražské Nemocnice Na Homolce a jeho stav byl označován za velmi vážný.

"Dneska dopoledne ho propustili, a jak byl na začátku jeho stav vážný, je to teď naopak optimistické. Zdá se být v dobrém stavu a hodně na sobě pracuje," řekla ČTK Müllerova dcera Romana. Nyní bude následovat další rehabilitace včetně logopedie. "V pondělí jde k praktickému lékaři, aby se naplánoval další proces a vše se pak krůček po krůčku ještě zlepšovalo, aby se zase mohl naplno zapojit do běžného života," dodala.

Dobré zprávy velmi potěšily vedení kladenského klubu. "Máme z toho obrovskou radost, že se jeho stav natolik vylepšil a Zdeněk už je doma. On je prostě velký sportovec, vyhrál tím další zápas, další souboj. Vypadá to dobře a tou rehabilitací by se to mělo už jen zlepšovat," uvedl výkonný ředitel klubu Milan Volf.

Dlouholetý kladenský hokejista Müller přišel na střídačku klubu, s nímž jako hráč získal pět mistrovských titulů, v roce 2002. Začátkem listopadu minulého roku nabídl kvůli špatným výsledkům rezignaci, vedení ji však stejně jako před dvěma lety nepřijalo. Po jeho zdravotních potížích byl vedením mužstva jako dočasný kouč pověřen Otakar Vejvoda, který nyní s týmem hraje ve skupině o udržení.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice