Hlavní obsah

Kadlec se necítí jako spasitel

PRAHA

Vyzkoušel si kemp Floridy, ale když necítil šanci, pelášil bek Petr Kadlec zase zpátky do Čech. V Edenu se slávistickým divákům poprvé v nové sezóně představil v úterý proti Karlovým Varům a jeho nahození z poslední třetiny znamenalo nakonec definitivu tří bodů pro výsledkově tápající pražský celek.

Foto: ČTK/Michal Krumphanzl

Hokejisté Slavie přivítají starého spoluhráče Kadlece

Článek

Na ledě Kadlec znovu předvedl solidní rozehrávku, klid a přehled ve vypjatých situacích. V klinči se držel s protivníkem Skuhravým, jeho přesilovková rána pak trefila karlovarského gólmana Pejchara do masky. Do extraligy chtěl Kadlec původně naskočit už v sobotu proti Kladnu, ale nakonec ho skolila únava.

Nejdřív musel vyspat únavu

"Čtrnáctihodinový let nikomu nepřidá a já se musel nejdřív pořádně vyspat, jinak bych pomohl maximálně soupeři," uznal šestadvacetiletý obránce, který má ve slávistické defenzívě nahradit vůdčí schopnosti stále chybějícího Františka Kučery. Jako spasitel si ale technicky solidně vybavený bek nepřipadá.

"Vždyť jsem se zatím ani pořádně nemohl dostat do zápasu," hodnotil se kriticky, ale výraznou změnu v projevu mužstva po letní přestávce ani nezaznamenal. "Myslím, že hrajeme pořád ten samý hokej založený na obraně a gólmanovi." Když byl účastník letošního MS ve Finsku v zámoří v předsezónním zápřahu, sledoval výsledky Slavie jen po internetu a málem jim ani nechtěl věřit.

Špatný rozjezd Slavie? K smíchu...

"S krajanem Vencou Nedorostem jsme se tomu museli smát. Slavia jako úřadující mistr bez výhry, to bylo velké překvapení, ani to nešlo moc komentovat," tvrdil Kadlec, který se proti Varům v obranné dvojici proháněl po ledě se zkušeným Slovákem Ivanem Droppou a byl často nasazován do přesilovek i oslabení.

Nového parťáka chválil

Kadlec se chce soustředit výhradně na českou extraligu. "Stačí pár výher a znovu se dostaneme na příčky, kam patříme," je přesvědčen Kadlec, jenž si pochvaloval svého nového kolegu v defenzívě. "Droppa je protřelý hráč, zároveň podobný Hejdovi, velký silový typ," vypočítával přednosti parťáka v obraně.

Loňskou základní část zakončil Kadlec s bilancí pěti gólů a pětadvaceti asistencí. Trefa hned v prvním startu sezóny ale zatím nenastartovala jeho ofenzívní choutky. "Spíš to byla náhoda, já ani neviděl, jak puk doplachtil do sítě. Ale stejně je úplně jedno, kdo ty góly bude dávat, hlavně když nějaké dáme."

Reklama

Související témata: