Hlavní obsah

Mladá Boleslav poslala Kladno opět na dno, porazila Karlovy Vary

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili ve 3. kole skupiny o udržení v extralize Karlovy Vary těsně 2:1. Středočechům zajistili tři body svými trefami Michal Sup a Lukáš Pabiška, za hosty již pouze snižoval Štěpán Hřebejk. Díky dnešní výhře a zároveň porážce Kladna v Brně se Mladoboleslavští opět vrátili na předposlední příčku, Kladno je o dva body za nimi.

Článek

V úvodní třetině čekali diváci v Metrostav Aréně na branku marně. Obě mužstva hrála ze zajištěných obran a na jejich hře bylo znát, že především nechtějí udělat chybu a inkasovat. Gólmani na obou stranách se přesto několikrát ukázali, ale jak Mensator na straně Karlových Varů, tak domácí strážce branky Schwarz žádný z kotoučů mířících mezi tři tyče za svá záda projít nenechali. Domácí mužstvo mělo o několik šancí více i díky tomu, že hrálo během první třetiny dvakrát v početní výhodě.

Prostřední část zápasu nejprve přinesla stejný scénář jako ta úvodní. S postupem času ale začínaly přebírat aktivitu Karlovy Vary. Především jejich první Skuhravého formace několikrát zle zatopila před gólmanem Schwarzem, který se ale překonával a někdy i akrobatickými zákroky držel na kontě hostů nulu.

Skóre tak nakonec otevřel domácí tým, který v 37. minutě využil svou čtvrtou přesilovou hru. Od modré čáry vypálil obránce Jindra a za záda gólmana Mensatora jeho střelu tečoval Sup. Za nejtěsnějšího vedení šli do šaten hráči Mladé Boleslavi.

Závěrečná třetina nejprve přinesla vyrovnaný boj s řadou nepřesností, když oběma mužstvům dělala problém především rozehrávka. Středočeši ale nakonec dokázali zvýšit své vedení, když proměnili svou další přesilovou hru. Z levého kruhu se přesnou střelou do horního rohu prosadil Pabiška. Hosté nesložili zbraně a dokázali ještě zápas zdramatizovat, když ze skrumáže dorazil kotouč za Schwarzova záda Hřebejk.

Hosté měli ještě v závěru možnost téměř čtyřminutové nepřetržité přesilové hry, ale domácí tým obětavě bránil a nedovolil soupeři úspěšně zakončit. Hosté se ani nedostali k pořádné hře bez gólmana. Boleslav se tak radovala z prvního tříbodového zisku ve fázi play out a ukončila sérii sedmi porážek za sebou.

3. kolo skupiny o udržení v hokejové extralize:
BK Mladá Boleslav - HC Energie Karlovy Vary 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 37. Sup (Jindra, Král), 49. L. Pabiška (Král, Sup) - 54. Hřebejk. Rozhodčí: Minář, Hribik - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:7. Využití: 2:0. Diváci: 1280.
Mladá Boleslav: Schwarz - Frolo, Duben, Žabka, Jindra, Lehikoinen, J. Kasík, Šterbák - Bahenský, T. Sýkora, Handlovský - L. Pabiška, Král, Sup - Fabuš, Macho, Boháč - Nouza, Vrbata, Gajovský. Trenéři: Tlačil a Šejba.
Karlovy Vary: Mensator - Němec, Parýzek, Dobroň, Čutta, Loginov, Nosek, Mucha, Prošek - Kumstát, Skuhravý, Hřebejk - Dej, Melenovský, Skladaný - Hluchý, Pech, Balázs - Zucker, Čachotský, Kuběna. Trenéři: Paleček, Baďouček, Kněžický a Řezníček.

Reklama

Související témata: