Hlavní obsah

Rozhodly individuální chyby, řekl po masakru budějovický Ptáček

LIBEREC

Konec sezony jako z hororového snu zažili hokejisté Českých Budějovic. V pátém utkání předkola play off utrpěli na ledě Liberce debakl 1:9 a extraligový ročník pro ně už v polovině března skončil.

Foto: David Veis, ČTK

Brněnský hokejista Alex Bourret atakuje Františka Ptáčka (vpravo)

Článek

"V první třetině jsme dostali góly po našich hrubkách, pak jsme to ještě chtěli zkusit, ale dostali jsme pátý a bylo po zápase. Pak už to byl masakr," přiznal obránce František Ptáček.

Chyby Jihočechů podle něj nevznikly z aktivního nástupu soupeře. "Kolem modré jsme zapomněli puk, oni pak jezdili sami na branku a dávali góly," zhodnotil duel zkušený bek.

Uznal, že se na výkonu hostů mohla projevit větší únava klíčových hráčů, ale vymlouvat se na to nechtěl. "Hráli jsme všichni stejný počet zápasů, takže to bylo stejné," uvedl.

Klíčový pátý duel rozhodl útočník Milan Bartovič, jenž v druhém zápase zranil Martina Tůmu a následně dostal od disciplinární komise trest na jeden zápas.

"Byl odpočatý a bylo to vidět. Co více říct... Měl o zápas méně. On je normálně rychlý a ještě měl více sil. Dnes to dokázal dobře prodat," uznal Ptáček kvality slovenského útočníka, proto kterého požadoval Moutfield mnohem vyšší trest.

Jedním z důvodů, proč České Budějovice nedokázaly projít do čtvrtfinále, byl podle Ptáčka vstup do série. "První dva zápasy v Liberci jsme hráli dobře, ale nedokázali jsme jeden zápas odvézt. Pak by se vše odvíjelo jinak. Dnes ale Liberec chtěl více a urval to," dodal Ptáček.

Reklama

Související témata: