Hlavní obsah

Vopat kritizuje rozhodčí a Růžičku: Tahle série se prakticky nedala vyhrát

PRAHA

Pořádně vytočený a naštvaný byl po sérii předkola s pražskou Slavií útočník Litvínova Roman Vopat. Hlavní vinu na vyřazení Chemiků podle něj nesou rozhodčí, kteří absolutně nezvládli čtvrtý zápas série, kterým se sešívaní dostali zpátky do hry. „Někteří lidé by se měli stydět za to, co v něm předvedli. Ať si to každý přebere sám,“ narážel Vopat na nejednotný metr arbitrů Hribika se Šírem.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovský Roman Vopat (vlevo) připravuje o puk Miroslava Holce ze Slavie.

Článek

Právě prohraný čtvrtý zápas, který podle Vopata vzali do svých rukou sudí, se na Litvínovu podepsal i v rozhodujícím pátém utkání na Slavii. „Odhodlání a vůle tam byla, zklamání ze čtvrtého zápasu v nás ale pořád je. Ať mi daj klidně patnáct zápasů, ale je to tak. „Nechci se na to vymlouvat. Vedli jsme 2:1 na zápasy, hráli jsme doma. Slavii jsme měli na lopatě. Ale vyloučení 11:4, po jedné třetině 8:1... To snad stačí, ne?“ kroutí Vopat hlavou a přidává ironický smích.

„To je trestuhodný. To je výsměch! Proto je český hokej tam, kde je. Hrál už jsem v hodně ligách, ale aby takhle někdo místo hráčů rozhodl zápas? To jsem ještě nezažil! Tohle se nikde stát nemůže. Je to bolest českého hokeje,“ nepřestává litvínovský forvard s kritikou na tuzemské rozhodčí.

Všechno se píská, to v zahraničí neexistuje

„Když se jde do těla, všechno se hned píská. Že je to úder na hlavu, že prý je hráč menší. Samozřejmě, že je menší! Ale jak já mu mám jít do těla, když mám 190 centimetrů a on 180? Ať mi to někdo ukáže a já to tak budu dělat,“ vybízí Vopat a dodává, že v zámoří, dokonce ani v ostatních evropských soutěžích na podobné verdikty arbitrů nikdy nenarazil.

Konflikty Severočechů s rozhodčími podle něj přišly už v prvním zápase série na Slavii. „Když se jenom vrátím k prvnímu zápasu série. Martin Jenáček dá gól, který neplatí kvůli hře vysokou holí. A to jenom proto, že ten slávista se ohnul, aby mu vypíchl puk. Byl Martinovi v úrovni kolen. To přece není vysoká hůl! To je blbost toho slávisty,“ zvyšuje hlas.

A další věc, která Vopatovi pořádně hnula žlučí, byla vyjádření kouče Slavie Růžičky po třetím utkání série, které Pražané v Litvínově nezvládli. Růžička si po něm stěžoval na rozhodování Milana Mináře. Dokonce prohlásil, že Minář si pro příště rovnou může obléct litvínovský dres, aby bylo jasné, komu jsou nakloněny jeho sympatie. „Nominaci rozhodčích už vůbec nechápu. Na naše zápasy se točil Minář s Hradilem, Šír s Hribikem. Pak si Vladimír Růžička stěžuje na Mináře, načež jej z našich zápasů odvolají a dají zpátky Šíra. Nevím, nechápu to...“

Vopata tak na jednu stranu ani nepřekvapuje, že do čtvrtfinále proklouzla Slavia. „Tahle série se prakticky nedala vyhrát,“ uzavírá s hořkým úsměvem na rtech.

Reklama

Související témata: