Hlavní obsah

Kašpařík vyjednával s Budějovicemi, v Liberci dostal padáka

LIBEREC

Hokejisté Liberce se budou muset v semifinále extraligy proti Pardubicím obejít bez jedné ze svých opor Pavla Kašpaříka. Zkušený útočník jednal v Liberci o nové smlouvě, zároveň byl však na námluvách s Českými Budějovicemi. Na severu Čech mu proto okamžitě ukončili smlouvu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký útočník Pavel Kašpařík se raduje po vstřelení gólu.

Článek

Kašpařík měl podle nového kontraktu pokračovat v Liberci ještě tři roky, do konce dubna 2013. Těsně před dohodnutým termínem podpisu smlouvy Kašpařík klubu oznámil, že nepodepíše. Z toho důvodu, že vyjednává s jiným klubem.

„Vyjednávání s cizím klubem v době platnosti smlouvy bez informování stávajícího klubu je v rozporu s platnou hráčskou smlouvou. Na základě této skutečnosti byla z rozhodnutí prezidenta klubu Petra Syrovátka hráči zaslána výpověď hráčské smlouvy,“ oznámil Liberec na svém webu.

Liberec, který ve čtvrtfinále play-off vyřadil suverény základní části extraligy z Plzně, se k celé záležitosti nechce dále vyjadřovat, aby se tým plně soustředil na boj o finále. „Pro klub je celá záležitost těsně před zahájením semifinálových bojů velmi nepříjemná. Tím spíše, že Pavel Kašpařík byl platným hráčem po celou dobu libereckého působení a klub mu během vyjednávání splnil veškeré požadavky,“ stojí v prohlášení klubu.

Kašpařík odehrál všech jedenáct zápasů v play-off, připsal si v nich devět bodů za tři branky a šest asistencí. Celkem měl pět plusových bodů. Jednatřicetiletý forvard působil vedle Liberce i v Písku, Havířově, Spartě, Karlových Varech a Zlíně. Do Liberce přišel poprvé v roce 2003 a strávil na severu Čech dvě sezóny, dres Bílých Tygrů pak opět oblékal od roku 2007.

Reklama

Související témata: