Hlavní obsah

Pardubice mají ve finále i druhou výhru, stačil jediný gól Rákose

PARDUBICE

Hokejisté Pardubic už mají napůl splněnu svoji cestu za mistrovským pohárem. I ve druhém finále extraligy slavili vítězství, tentokrát porazili Vítkovice nejtěsnějším rozdílem 1:0. Jedinou branku vstřelil ve 24. minutě Daniel Rákos. Zářili oba brankáři Jakub Štěpánek a Dominik Hašek, který vychytal svoji třetí nulu v play-off. Série se nyní přesune do Ostravy, hrát se bude ve středu a ve čtvrtek.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Před Haškem se přetlačují pardubický Kočí a vítkovický Treille.

Článek

Vítkovice tentokrát nezačaly druhý zápas tak ustrašeně, přesto hned na začátku Štěpánka zachránila tyčka po střele Pineaulta. Na druhé straně Kvapil hezky přistrčil puk Treillemu, jeho ránu Hašek kryl. Stejně si poradil s pokusem Hrušky, Ujčík se už k dorážce nedostal.

Na začátku druhé části si Kvapil obhodil Kočího, ale v pádu střílel mimo. Vzápětí ujeli na druhé straně Rákos s Kolářem a prvně jmenovaný vyřešil situaci přesnou ranou za Štěpánkova záda. Od 26. minuty navíc hráli domácí téměř minutovou přesilovku pět na tři, jenže Koukal nedokázal puk odražený od zadního mantinelu nasměrovat do odkryté brány.

Krátce poté poslal pardubický kapitán perfektní přihrávku na Rákose, Štěpánek ale fantasticky zasáhl. Na druhé straně měl zase Hašek plné ruce práce po tlaku vítkovických hráčů. Štefanka pak ve skrumáži strčil za brankou do Mitchella a svého spoluhráče se jal bránit Cetkovský. Oba kohouti byli po boxerské vložce vyloučeni do konce utkání.

Hned v úvodu třetí části trefil Pineault Štěpánka do masky a hra musela být na okamžik přerušena. Poté pokračovaly skvělé okamžiky obou brankářů. Štěpánek betonem vykopl velkou šanci Kousala u své levé tyčky, Hašek zase včas vystartoval proti puku, ke kterému se mohl dostat najíždějící Vrána.

Pět minut před koncem projel až před branku Vítkovic Koukal, ale jeho první pokus o zakončení bekhendem postrádal razanci a napodruhé trefil puk nad branku. V poslední minutě zápasu si kouč Vítkovic vyžádal oddechový čas, jeho svěřenci už ale domácí branku neohrozili.

ČP play-off O2 hokejové extraligy - finále:
Eaton Pardubice - Vítkovice Steel 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)on-line
Branka a nahrávka: 24. Rákos (Koukal). Rozhodčí: Hodek, Šindler - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 5:5, navíc Cetkovský (PAR) a Štefanka (VIT) vyloučeni do konce utkání. Využití: 0:0. Diváci: 10 194 (vyprodáno).
Pardubice: Hašek – Nakládal, Havíř, Jillson, Kolář II, Píša, Kočí, Mitchell – Kolář I, Koukal, Rákos – Pineault, Špirko, Somík – P. Sýkora, Zohorna, Pivko – Cetkovský, Kousal, Buchtele - Nahodil. Trenéři: Václav Sýkora a Jan Votruba.
Vítkovice: Štěpánek – Sičák, Jurečka, Barinka, Rehák, Kuboš, Trnka, Voráček – Klimek, Burger, Selingr – Kvapil, Vrána, Treille – Szturc, Štefanka, Krenželok – Ujčík, Hruška, Svačina - Strapáč. Trenéři: Alois Hadamczik a Kamil Konečný.
Stav série: 1:0, předchozí zápas: 5:1.

Reklama

Související témata: