Hlavní obsah

Štěpánek si provokací Pineaulta nevšímal, ustál i jeho bombu pod masku

PARDUBICE

Mohl se ve vítkovické brance přetrhnout a několikrát své mužstvo zachránil parádními zákroky. Ve druhém finále si Jakub Štěpánek připsal třiatřicet úspěšných zákroků, kapituloval jen po střele Rákose ve druhé třetině. Jenže jeho spoluhráči nedokázali dostat puk do pardubické branky ani jednou. "Výsledek 0:1 je asi ta nejhorší možná prohra," hlesl zklamaný Štěpánek.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Vítkovický gólman Štěpánek v akci.

Článek

"Jakub za naši prohru vůbec nemůže, chytal výborně. Bez gólu se ale vyhrát nedá. Pardubice dobře brání, takže je těžké se přes ně dostávat," sypal si popel na hlavu nejaktivnější útočník Vítkovic Marek Kvapil. "Práce našich útočníků před brankou ještě není stoprocentní," zlobil se trenér Alois Hadamczik.

Hokejisté Vítkovic přitom podali ve druhém finále mnohem lepší výkon než v úvodním střetnutí. Od začátku byli aktivní a drželi s útočnou lavinou Pardubic krok. "Hráli jsme sice lépe než v prvním zápase, ale dopadlo to stejně. Pardubice hrají doma neskutečně dobře a využívají svoje šance," řekl Štěpánek, jehož výkon nerozhodila ani příhoda těsně před zápasem.

Při rozbruslení se nejprve rozplácl na ledě po kontaktu se spoluhráčem Svačinou a pak musel ještě poslouchat pokřiky od domácího útočníka Adama Pineaulta. "Já moc anglicky neumím, takže nevím, co mi chtěl. Ať se naučí česky a pak si řve," vzkázal Štěpánek americkému útočníkovi ve službách Pardubic.

"Jen jsem mu říkal, aby si dával pozor. Že po něm půjdeme, jestli oni půjdou po Dominikovi," tvrdil Pineault. Že své hrozby myslí naprosto vážně, potvrdil v úvodu třetí třetiny, kdy golfákem trefil Štěpánka těsně pod masku.

V prvním zápase vítkovičtí přitvrdili v důrazu před brankou. Klimek neváhal zajet do Haška, pardubický gólman dokonce přišel o masku po souboji Treilleho s Havířem. Hadamczik ale odmítá, že by jeho tým předváděl nečistou hru. "Ano, snažíme se to Haškovi znepříjemnit. Ale nejsme žádné zákeřné mužstvo, aby se říkalo, že se snažíme brankáře nečistě zasáhnout," tvrdil.

Reklama