Hlavní obsah

Obránce Jareš se chce v Litvínově prosadit

Z kádru Bílých Tygrů z Liberce přestoupil v létě hokejový obránce Richard Jareš do Litvínova. Bude dál působit v extralize a věří, že se stane platnou posilou podkrušnohorského mužstva.

Článek

„V Liberci jsme se nedohodli na dalším pokračování smlouvy. Chtěl jsem tam zůstat, ale nebyl jsem spokojen s nabídnutými podmínkami. Po minulé sezóně jsem proto hledal jiné nabídky a zvolil jsem Litvínov. Hledal jsem domáčtější atmosféru, než byla v Liberci,“ řekl Právu zkušený bek, který má za sebou už letní přípravu v Litvínově.

„Byla tvrdá, což je dobře. Ale nijak se nevymykala od jiných týmů. S adaptací jsem neměl problém. Myslím, že v Litvínově jsou dobří kluci, kteří tvoří partu. Jistě to bude v pohodě,“ svěřil se Jareš. „I na ledě čekám dřinu, ale ještě ani nevím, jaké máme naplánované přátelské zápasy. Určitě se na ně těším. Ale hlavní bude až extraligová sezóna,“ uvažoval obránce.

Liberec byl loni čtvrtý, Litvínov skončil v předkole play-off. „Ale jsou to srovnatelné celky. V extralize si nevyberete. Každý může vyhrát i prohrát s každým. I když někdo může být papírově silnější, nebo slabší, v sezóně se takové rozdíly smazávají,“ vykládal Jareš.

Z Litvínova odešli obránci Pilař do CSKA Moskva a Punčochář do Vítkovic. Pokusí se je nová posila nahradit? „Nikdo mi nic takové neříkal, ani jsme se nebavili o tom, jakou bych měl mít roli v mužstvu. Chci hlavně hrát dobře a teprve pak se dá mluvit o nějakých plánech,“ tvrdil bek, který si zvyká na trenéra Roberta Reichla.

„Uvidíme v přípravě na ledě. Zkušenosti má k tomu, aby byl dobrým trenérem. Budeme se snažit vyhrávat pod jeho vedením co nejvíce zápasů,“ dodal Jareš.

Reklama

Související témata: