Hlavní obsah

Čistka v kabině Budějovic

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Jediné vítězství za dvanáct kol přimělo České Budějovice k radikálnímu řezu v sestavě. Dva týdny po výměně, kdy Jana Nelibu nahradil Jaroslav Pouzar, došlo i na čistku v kabině. Kádr beznadějně posledního celku hokejové extraligy opouštějí brankář Vladimír Hudáček, obránce Rudolf Suchánek a útočník Filip Turek.

Článek

"Všichni tři u nás končí. Suchánek uzavírá kariéru i vzhledem ke zdravotním problémům, Hudáčka a Turka jsme propustili z výkonnostních důvodů. V jedenatřiceti letech měli být oba lídry mužstva, ale svou roli jednoznačně nesplnili, takže hledáme za ně náhradu," tvrdí generální manažer Jaroslav Pařízek.

Budějovičtí prohráli poslední dvě utkání s děsivým skóre 4:13. "Sebevědomí hráčů je po dřívějších nezdarech katastrofální a bojí se převzít puk, aby něco nezkazili. Jsme s osmibodovou ztrátou u dna tabulky, takže bylo nutné s mužstvem zatřást. Pořád jsme dávali šanci dosavadnímu kádru, ale efekt se nedostavil. Hlavně jsem u hráčů postrádal morální sílu," zlobí se trenér Jaroslav Pouzar.

.:ANKETA:
Pomohou odchody tří opor týmu z krize? Hlasujte na konci článku

Body ještě neznamenají formu

Postižené hráče verdikt klubu zaskočil. "Situace v mužstvu není dobrá, ale nečekal jsem, že vyhodí zrovna mne," říká Turek, se čtyřmi branky a třemi asistencemi nejproduktivnější hráč Budějovic. "Kanadské bodování není zárukou objektivního komplexního hodnocení hráče, pro nás nesplnil očekávání," reaguje Pařízek.

"O tom, že končím s hokejem ze zdravotních důvodů, zatím nic nevím, ale do mužstva už nepatřím," přiznává Suchánek, s 846 zápasy za dvacet sezón extraligový rekordman v počtu odehraných utkání. Budějovické mužstvo každopádně zažívá asi nejhlubší krizi v historii, v mužstvu se zjevně tvoří partičky a k tomu se na internetové stránce fanoušků mluví o údajném opilství kapitána Roba.

Zlepší se atmosféra?

Vedení jihočeského klubu odmítá spekulace komentovat, ale doufá, že změny mužstvu prospějí a zlepší se atmosféra po tragickém úvodu sezóny. "Čeká nás ještě čtyřicet kol, ve hře je spousta bodů, proto jsme se rozhodli systematicky přebudovat sestavu," vysvětluje Pařízek.

Manažer horečně jedná o příchodech nových hráčů, jednou z alternativ má být řízný bek František Bombic z Litvínova, snem je přivést zpět odchovance Stanislava Neckáře, který zatím nemá v NHL smlouvu. "Dobojováno ještě není a já z boje neutíkám jako můj předchůdce. Pokud se z toho nevyhrabeme, tak musíme zvládnout minimálně baráž, ale věřím, že do ní nakonec nespadneme," prohlašuje trenér Budějovic.

Reklama

Související témata: