Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Brno 5:2Mladá Boleslav otočila zápas s Brnem a zvítězila 5:2

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Huml 0 : 1
26. Matějovský 1 : 1
44. Procházka 1 : 2
51. Macho 2 : 2
55. Žabka 3 : 2
60. Boháč 4 : 2
60. Divíšek 5 : 2

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili ve 2. kole extraligy Kometu Brno 5:2, přestože v utkání dvakrát prohrávali. Vítěznou branku vstřelil v 55. minutě obránce Boris Žabka. Další dvě trefy přidali domácí při hře Komety bez brankáře.

Článek

Jihomoravané měli lepší nástup do utkání a hned v úvodním střídání připravil slibnou šanci Dopita, ale Valent v domácí brance stihl zakročit. Přesně po 100 odehraných vteřinách už hosté vedli, když kotouč po rychlé kombinaci doklepl z bezprostřední blízkosti do branky Huml. Mladá Boleslav se snažila o rychlou odpověď, ale zůstalo jen u náznaků příležitostí.

V deváté minutě mohl naopak zvýšit Hubáček, když si vybruslil před Valenta, jenže pálil pouze do jeho náruče. Stejně dopadl o chvilku později i Stehlík, když vzal na sebe koncovku při přečíslení dvou na jednoho s Hruškou. Ve 14. minutě měli obrovskou šanci Středočeši, když Fabuš nabil zpoza branky Pabiškovi, hostující gólman Hovi ale puk bravurně vykopl.

Celá první třetina byla spíš úporným bojem než pohledným hokejem a ve stejném duchu hra pokračovala i ve druhé části. Jako první zahrozil Nouza, proti Hovimu ale zakončil příliš slabě. Vyrovnání se však Mladoboleslavští přesto dočkali. Nejprve dobře ubránili přesilovku Komety, puku se poté ve středním pásmu zmocnil Matějovský a pouhé dvě vteřiny po skončení trestu Handlovského se z kruhu pro vhazování nádherně trefil pod horní tyčku.

Zajímavé okamžiky na obou stranách nabídla 28. minuta. Machovo nahození skončilo na horní tyčce za Hovim, který měl zakrytý výhled, v následném brejku na druhé straně jel proti Valentovi osamocený Dlouhý, ale neuspěl. Sudí poté ještě potvrdili v konzultaci s videorozhodčím, že projektil vyslaný Machem se neodrazil od vnitřní konstrukce branky.

Chvilku po polovině základní hrací doby pálil Vrbata pouze do boční síťky. Mladá Boleslav měla poté k dispozici početní výhodu, ale sehrála ji velmi špatně a naopak málem sama inkasovala po dvou velkých šancích, které si kombinačně připravili Hruška s Brabencem. Krátce před druhou přestávkou zachránil domácí při přesilovce Brna pohotovým zákrokem Valent.

Velmi vyrovnanou partii přineslo i třetí dějství. Ve 44. minutě ale přiblížil hosty na dosah tří bodů po zprvu nenápadné akci Procházka, který zkusil štěstí ranou přes obránce a sám vypadal překvapený, že puk skončil za Valentovými zády. Ve 49. minutě byla Mladá Boleslav při velkém závaru blízko vyrovnání, Brňané však dokázali udržet puk před brankovou čárou.

Přesně devět minut před koncem základní hrací doby už se ale Středočeši dočkali, když při přesilovce srovnal skóre na 2:2 Macho. Vyrovnání se pro domácí ukázalo být velkou vzpruhou, a přestože Hovi v brněnské kleci občas čaroval, na vítěznou Žabkovu bombu z mezikruží dosáhnout nemohl. Hosté v závěru při své přesilovce sáhli k oddechovému času a následně i k power play, ale ještě dvakrát inkasovali po trefách Boháče a Divíška.

BK Mladá Boleslav - HC Kometa Brno 5:2 (0:1, 1:0, 4:1)
Branky a nahrávky: 26. Matějovský (Bahenský), 51. Macho (Fabuš, Marušák), 55. Žabka (Divíšek), 60. Boháč (Lehikoinen), 60. Divíšek (Žabka) - 2. Huml (Jaroslav Svoboda, Kvapil), 44. R. Procházka (Mojžíš). Rozhodčí: Pešina, Turčan - Bejček, Charvát. Vyloučení: 5:3, navíc Hay (Mladá Boleslav) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 2:0. Diváci: 3740.
Mladá Boleslav: Valent - Žabka, Jindra, Marušák, Lehikoinen, Hay, Duben, Macháček - Milroy, Divíšek, Boháč - Fabuš, Macho, Pabiška - Bahenský, Vrbata, Matějovský - Nouza, Gajovský, Handlovský. Trenéři: Tlačil a Gudas.
Kometa Brno: Hovi - Houdek, Zubíček, Mojžíš, Stehlík, Protivný, Malec, Richter - Erat, Dopita, R. Dlouhý - Veselý, R. Procházka, Hubáček - Jaroslav Svoboda, Huml, Kvapil - Jakub Svoboda, R. Hruška, Brabenec. Trenéři: Jeřábek a Lubina.

Reklama

Související témata: