Hlavní obsah

Každý bod je dobrý, aby nám neujel vlak, zdůraznil litvínovský Jenáček

LITVÍNOV
Aktualizováno

Čtyřmi góly v řadě hokejisté Litvínova otočili nepříznivě se vyvíjející zápas s Vítkovicemi a dočkali se prvního extraligového vítězství v sezóně. Gólem a dvěma asistencemi se na tříbodovém zisku podílel útočník Martin Jenáček.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Vítkovický brankář Roman Málek inkasuje v zápase s Litvínovem.

Článek

„Pod dojmem důležitosti zápasu jsme nezačali dobře a byli jsme nervózní. Postupně jsme se ale uklidnili. Převzali jsme iniciativu a klíčový byl gól na 2:1. Najednou se role obrátily a dotahovat musel soupeř, což se mu naštěstí nepovedlo,“ líčil Jenáček. A popsal svou trefu do vítkovické sítě: „Hosté nás v přesilovce dost točili. Vypíchl jsem puk obránci a jel jsem na bránu. Myslel jsem si, že mě dojedou, proč jsem už neměl síly. Přesto jsem se rozhodl vystřelit, i když jsem měl protihráče na zádech. Jsem rád hlavně za vítězství. Každý bod je pro začátek dobrý, aby nám neujel vlak,“ zdůraznil Jenáček.

Kapitán Litvínova Roman Vopat mohl být rovněž spokojen. Vstřelil gól a patřil k nejlepším hráčům na ledě. „Soupeř nás asi podcenil. Přesvědčili jsme se, že pokud bojujeme celých šedesát minut, dají se porazit i tak kvalitní mužstva jako Vítkovice. Věděli jsme, že mají výborného gólmana Málka, ale tentokrát si vybral slabší den. Zjistili jsme, že to proti němu jde. Vystřelili jsme desetkrát a dali jsme čtyři góly. Nám výborně zachytal brankář Franěk,“ těšil se Vopat.

Reichelovo první vítězství v roli kouče

Pro litvínovského trenéra Roberta Reichla to bylo první extraligové vítězství v roli kouče. „Po špatných výsledcích v přípravě i v prvním kole na Slavii jsme potřebovali vyhrát za tři body. V první třetině jsme byli křečovití a z přemíry snahy nám to moc nešlo. Naštěstí jsme brzy srovnali v přesilovce na 1:1 a vedoucí gól nám dodal sebevědomí. Důležitý byl gól na 4:1. To už jsem věřil, že neprohrajeme,“ shrnul Reichel. Po zápase navzdory úspěchu působil unaveným dojmem. „Přece jen se s trenérským postem teprve sžívám. Na střídačce to není jednoduché. Když ale budu unavený a vyčerpaný a budeme vyhrávat, tak budu spokojen,“ prohodil trenér Severočechů.

Vítkovický kouč Mojmír Trličík litoval, že jeho tým neodskočil na dvoubrankový náskok: „Litvínov nás postupně přinutil k chybám. Ještě ve třetí třetině jsme chtěli s nepříznivým stavem něco udělat, ale domácí nám už nedovolili, abychom výsledek ještě zvrátili. Jako celek jsme nepodali takový výkon, který by nás opravňoval k bodovému zisku.“

Reklama

Související témata: