Hlavní obsah

Karlovy Vary - Vítkovice 2:6Karlovarští prohráli s Vítkovicemi a stále čekají na první bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Dej 1 : 0
9. Káňa 1 : 1
13. Čutta 2 : 1
25. Svačina 2 : 2
36. Huna 2 : 3
38. Pohl 2 : 4
39. Svačina 2 : 5
47. Malík 2 : 6

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů stále čekají na premiérovou výhru v extralize. Ve 4. kole prohráli Západočeši doma s Vítkovicemi 2:6 a jako jediný tým v soutěži ještě nebodovali. Severomoravané o své výhře rozhodli ve druhé třetině, ve které vstřelili čtyři branky. Velkou zásluhu na výhře hostů měl obránce Marek Malík, který si připsal čtyři kanadské body za gól a tři asistence.

Článek

Domácí přitom cestu za premiérovou výhrou začali aktivně a za svou snahu byli i odměněni. Již ve čtvrté minutě zakončil Hruškovu akci Dej. O vedení však vlastní chybou přišli a dokonce při vlastním oslabení. Již druhou špatnou rozehrávku v zápase finského beka Kokka využil ke vstřelení premiérové extraligové branky Káňa. O pár vteřin později mohlo být pro Západočechy ještě hůře, Svačinovu gólovou šanci však v sezoně poprvé chytající Mensator zlikvidoval.

Ve 13. minutě Energie opět vedla. V přesilové hře se prosadil střelou od modré Čutta, ale ve druhé části fanoušky Karlových Varů dobrá nálada přešla. Svěřenci trenéra Stavjani ubránili 89 sekund dlouhou přesilovku soupeře pět na tři, ale dvě vteřiny před návratem druhého potrestaného Melenovského na led vyrovnal Svačina, který tečoval Malíkovu střelu.

Vrátit vedení zpět na karlovarskou stranu mohli Kumstát nebo Hruška, ani jeden z nich však Málka nepřekonal a v závěru druhé třetiny se svými spoluhráči sledovali vítkovický obrat. Nejprve se bezprostředně po buly prosadil Huna, vzápětí se po další Malíkově přihrávce prosadil Pohl a tři minuty karlovarské hrůzy zakončil důrazný Svačina, jehož gólu opět předcházela střela nejvyššího vítkovického beka.

Domácí mohli snížit a vykřesat jiskřičku naděje při přesilových hrách, třetí gól se jim ale vstřelit nepodařilo a naopak sami v oslabení opět inkasovali. Vydařený zápas korunoval brankou Malík a vyhnal Mensatora na střídačku. Jeho nástupce Sáblík sice již neinkasoval, ale na prohře domácích to nic změnit nemohlo.

HC Energie Karlovy Vary - HC Vítkovice Steel 2:6 (2:1, 0:4, 0:1)
Branky a nahrávky: 4. Dej (D. Hruška), 13. Čutta (Nosek) - 9. Káňa (Vrána), 25. Svačina (Malík, Vrána), 36. Huna, 38. Pohl (Malík, Vrána), 39. Svačina (Malík, Burger), 47. Malík (Huna, Burger). Rozhodčí: Šindler, Fraňo - Pešek, D. Jelínek. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:3. V oslabení: 0:1. Diváci: 2893.
Karlovy Vary: Mensator (47. Sáblík) - Nosek, Čutta, Kokko, Parýzek, Sloboda, Gřegořek, Dobroň, Prošek - Kumstát, Skuhravý, Zaťovič - D. Hruška, Dej, Košťál - Hřebejk, Pech, Sailer - Saarinen, Melenovský, Skladaný. Trenéři: Stavjaňa, Baďouček a Kněžický.
Vítkovice: Málek - Punčochář, Barinka, Ovčačík, Trnka, Malík, Voráček, Rehák - Huna, Burger, Svačina - Szturc, Húževka, J. Sýkora - Vrána, Pohl, Klimek - Šedivý, Strapáč, Káňa. Trenéři: Trličík a Moták.

Reklama

Související témata: