Hlavní obsah

VIDEO: Zraněný hokejista Holec opustil nemocnici, nezahraje si několik týdnů

PRAHA

Přibližně tři týdny, ale při nejhorším možném průběhu až měsíc by mohl hokejistům Slavie Praha chybět útočník Miroslav Holec. Ten skončil po hrůzostrašném zákroku v úterním extraligovém zápase v Plzni na nosítkách po souboji s útočníkem Nicholasem Johnsonem a následném nárazu na mantinel. Utrpěl tržné rány a otřes mozku, dnes byl propuštěn z nemocnice do domácího léčení.

Foto: HC Slavia

Miroslav Holec, útočník pražské Slavie

Článek

Holec se ve 34. minutě utkání snažil vyhodit puk z pásma, když k němu přijel Johnson a srazil jej tak nešťastně, že slávistickému útočníkovi odlétla helma a spadl hlavou na mantinel. Dvaadvacetiletý hráč Slavie zůstal ležet na ledě s ošklivým krvavým šrámem na hlavě a na pomoc mu přispěchali lékaři hostujícího týmu.

Existovalo navíc podezření, že hráči mohl zapadnout jazyk. Z ledu nakonec Holce odvezli na nosítkách záchranáři rovnou do plzeňské nemocnice na pozorování, kde strávil noc. Výsledkem srážky byl otřes mozku a dvě rozsáhlé tržné rány.

Útočníka Slavie Miroslava Holce odvážejí z ledu poté, co se v pondělním zápase s Plzní zranil po nárazu hlavou na mantinel. foto: ČTK/Petr Eret

"Teď už je doma, počítáme, že bude tři týdny mimo hru. Nyní ho čeká jen klidový režim, doufáme, že bude brzo všechno v pořádku," řekl Sport.cz asistent Slavie Jiří Čelanský. Johnson dostal za souboj trest na pět minut a do konce utkání, rozhodčí mu zároveň udělili trest ve hře, takže bude mít automaticky zastavenou činnost v dalším utkání. Další trest mu disciplinárka neudělila.

"Záběr jsem viděl několikrát, podle mě to bylo napadení, ale určitě v tom nebyl úmysl, soupeř našeho hráče naplno dohrál. Smůla byla, že Míra byl nízko, po nárazu se praštil o plexi, potom ztratil patrně vědomí a už bez helmy šel dolů na led," myslí si Čelanský.

Reklama

Související témata: