Hlavní obsah

Buzek trénuje na Spartě

PRAHA

Hokejovou Spartu může posílit 26letý obránce Petr Buzek, jenž dnes vyjede s pražským celkem už potřetí na led. Po devíti letech by se mohl objevit v extralize, ale teprve po vyřešení situace v zámoří, kde je vázán platnou smlouvu s Calgary.

Foto: Právo

DEFAULT TITLE

Článek

"Jeho trénink u nás i rozvíjející se jednání se zámořským klubem směřují k povolení, aby tu mohl hrát," sdělil Právu ředitel Sparty Luboš Koželuh.

Mistr světa z Petrohradu 2000 odehrál v NHL celkem 157 utkání, jenže šestkrát utrpěl otřes mozku, naposledy letos v únoru a od té doby pořádně nehrál. V létě sice letěl za oceán na tréninkový kemp, lékaři ho tam však neuznali schopným hry. "Teď však přišel s tím, že jeho zdravotní stav se pronikavě zlepšil," tvrdil Koželuh.

Buzkův osud má v rukou Calgary. Buď jej povolá zpět či pošle na farmu anebo ho nechá rozehrát ve Spartě. Právě poslední varianta by se exjihlavskému obránci líbila asi nejvíc a vzhledem k tomu, že mu za oceánem běží kontrakt, nemělo by se něj vztahovat pravidlo pro volné hráče, kteří po startu NHL nesmějí hrát v Evropě, pokud chtějí v zámořské lize ještě nastoupit.

Reklama

Související témata: