Hlavní obsah

Třinec - Vítkovice 3:2Třinec porazil v derby vedoucí Vítkovice a sesadil je z čela

TŘINEC

Třinečtí hokejisté porazili v úterním 13. extraligovém kole dosavadního lídra soutěže z Vítkovic 3:2 a o bod přeskočili svého tradičního rivala v tabulce. Oceláři k výhře nakročili v úvodní polovině utkání, kdy se po brankách Jana Peterka, Jiřího Polanského a Václava Varadi ujali vedení 3:0. Hosté ještě utkání zdramatizovali díky dvěma gólům Petra Pohla.

Článek

Souboj dvou nejproduktivnějších týmů extraligy nabídl gól hned z první střely. Peterek dostal příliš prostoru, hladce prošel do obranného pásma soupeře a střelou ke vzdálenější tyči překvapil Málka. Gólmana Ocelářů Hamerlíka, který se do branky postavil poprvé od zranění z prvního kola, ohrožoval hlavně Ujčík. Při první akci minula jeho střela jen těsně pravou tyč, ve druhém případě nádherně uvolnil Hlinku, ale toho pohotovým rozklekem domácí brankář vychytal.

Markantní rozdíl mezi oběma týmy byl v první části i v přesilových hrách. Domácí v nich dokázali soupeře trvale uzamknout a při druhé předvedla ukázkovou souhru trojice Kohn, Varaďa a Polanský, který zakončoval do prázdné branky a zvýšil na 2:0. Hosté naopak při početní výhodě dvou mužů v poli na Hamerlíka ani nevystřelili.

Úvod druhé části patřil jasně domácím. Jakoby chtěli ukázat, že akce, která předcházela druhé brance Ocelářů nebyla žádná náhoda. Po podobné spolupráci ale Kohn puk nezvedl a jeho střelu Málek vykopl levým betonem. V další situaci vybídl Krajíček ke skórování Polanského, který ale trestuhodně netrefil odkrytou branku. Přeci jen se ale domácí dočkali třetího gólu: dvojice Bonk a Varaďa vyšachovala hostující obranu a druhý jmenovaný se nemýlil.

Paradoxně po tomto momentu hosté ožili. Na nohy je postavilo rychlé snížení, o které se postaral Pohl. Vzápětí mohl tentýž hráč po ideální přihrávce Svačiny přidat i kontaktní gól. Výborně ale zasáhl Hamerlík, který si v dalším průběhu poradil i se střelami Huny, Káni i Ujčíka. Z domácích zazlobil pouze Varaďa, který se uvolnil přes Reháka, ale Málka následně nepřekonal.

Do závěrečného dějství vstoupili hosté aktivně, Tomas i Hlinka si ale vylámali zuby na Hamerlíkovi. Domácí se hlavně soustředili na obrannou činnost, přičemž trochu oddychu si mohli dopřát při přesilovce. V ní ale Lojek nastřelil Káňu, který vyslal do sóla Pohla, který dal derby v 55. minutě nový náboj. V závěrečné power play hosté svírali Třinec, vytvořili si závary, ale Vránův bekhend chytil Hamerlík a na jeho chráničích skončila i další nahození.

HC Oceláři Třinec - HC Vítkovice Steel 3:2 (2:0, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 2. Peterek (Zíb), 16. Polanský (Varaďa, Kohn), 28. Varaďa (Bonk) - 29. Pohl (Klimek, Vrána), 55. Pohl (Vrána). Rozhodčí: Jeřábek, Šindler - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení 0:1. Diváci: 4370.
Třinec: Hamerlík - Krajíček, Hrabal, Zíb, Vágner, Lojek, P. Hořava, Kania - McGregor, Polanský, Kohn - Adamský, Peterek, D. Květoň - Polák, Bonk, Varaďa - Orsava, Ostřížek, Hrňa. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.
Vítkovice: Málek - Ovčačík, Trnka (44. Kucsera), Punčochář, Rehák, Voráček, Barinka, Ficenc - Huna, Burger, Svačina - Ujčík, M. Hlinka, Tomas - Pohl, Vrána, Klimek - Szturc, J. Sýkora, Káňa. Trenéři: Trličík a Moták.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice