Hlavní obsah

Brno - Zlín 4:2Kometa našla recept na Dubu a podruhé v sezóně porazila Zlín

BRNO

Hokejisté Brna porazili i podruhé v sezoně Zlín, tentokráte doma 4:2. Kometa rozhodla o výhře nad regionálním rivalem, který předešlé tři soutěžní zápasy vyhrál a dvakrát přitom neinkasoval ani gól, zejména v přesilových hrách. V oslabení inkasovali Berani tři ze čtyř branek.

Článek

Do utkání vstoupili lépe hostující hokejisté, kteří si vytvořili více střeleckých příležitostí a byli mnohem častěji hosty před Hoviho brankou. Finský brankář v dresu Komety byl v plné permanenci a plné Rondo do ocenilo potleskem zejména v 5. minutě, kdy bravurně zlikvidoval střelu Rachůnka a následný pokus Sýkory.

Zlín se dostal do zaslouženého vedení v 10. minutě, kdy po střele Holíka měl u levé tyče Hoviho branky dost času Balán, aby tečoval puk za brankovou čáru. Kometa se jen velmi těžko dostávala do tempa, chyběl jí rychlejší přechod do útočného pásma a hlavně moment překvapení.

K úplnému probuzení pomohly domácím tři přesilové hry. Brnu vyšla nejlépe ta poslední v úvodní třetině, kdy po vyhraném buly pálil přesně Koma a vyrovnal. Slovenský bek tak ukončil po 174 minutách Dubovu neprůstřelnost.

Ve druhé části aktivnější hosté

Druhá třetina, alespoň ve své první části, příliš pohledného hokeje nepřinesla. Navrch měli Zlínští, kteří mnohem více ohrožovali brněnskou branku. Někdy možná až příliš horlivě, jako v případě Köhlera, ovšem Hoviho se zastal Protivný a vznikla z toho bitka, po které oba její aktéři putovali předčasně do kabin.

Blíže ke vstřelení gólu měl Leška, ale trefil je Hoviho, stejně tak zahodil další vyloženou šanci Čech. Kometa vytěžila z útočného minima maximum. Po krásné spolupráci elitního brněnského útoku se z mezikruží perfektně trefil Balej. Brnu však radost dlouho nevydržela, jeho útočný elán vyprovokoval zlínské přečíslení dva na jednoho, po kterém vyrovnal Rachůnek.

Hned na začátku třetího dějství využila Kometa svou druhou přesilovku v zápase určila tak ráz dalšího průběhu. Zlín musel útočit, ovšem Kometa má svoji hru postavenou na výborné defenzívě. Ta se projevila především ubráněním početního oslabení. A ve stejné výhodě pak Kometa počtvrté udeřila a rozhodla. Zubíčkovu dělovku od modré tečoval za Dubova záda Erat.

HC Kometa Brno - PSG Zlín 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 20. Koma (Brabenec), 36. Balej (R. Hruška, Kvapil), 42. Veselý (Jaroslav Svoboda), 52. Erat (Zubíček) - 10. Balán (Holík), 39. Rachůnek (Důras, T. Sýkora). Rozhodčí: Hradil, Hribik - Lederer, Gebauer. Vyloučení: 5:9, navíc Protivný - Köhler oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 3:0. Diváci: 7200.
Kometa Brno: Hovi - Mojžíš, Malec, Zubíček, Koma, Protivný, Bičánek, Šenkeřík - Jaroslav Svoboda, Huml, Veselý - Erat, Brabenec, Hubáček - R. Hruška, Balej, Kvapil - Dlouhý, Pospíšil, Jakub Svoboda. Trenéři: V. Jeřábek a Lubina.
Zlín: Duba - Hamrlík, Linhart, Švrček, Galvas, Grof, Lučka, Míka, Bořuta - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, T. Sýkora, Rachůnek - Kubiš, Roman Vlach, Sivák - Holík, Balán, F. Čech. Trenéři: Venera a Rostislav Vlach.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice