Hlavní obsah

Hokejisté Komety zničili Spartu v přesilovkách

BRNO

Hokejisté Komety vstřelili v pátečním extraligovém utkání se Spartou všechny góly v přesilovkách a díky tomu udolali před tradičně vyprodaným hledištěm v hale Rondo pražský tým 3:1. „Hře v početní převaze se poslední dobou hodně věnujeme nejen na ledě, ale i při diskuzích v kabině. Vyplácí se to. Jsem strašně rád, že nám proti Spartě tak fantasticky vyšly,“ liboval si brněnský útočník Marek Kvapil.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Brněnští hráči se radují z první branky proti Spartě.

Článek

„Vítězstvím jsme si doma spravili chuť po úterním nepovedeném duelu ve Varech,“ dodal Kvapil, jenž přihrál na dvě branky domácích. Svůj tým pochválil i trenér Komety Vladimír Jeřábek. „Podali jsme poněkud upracovaný výkon, avšak především díky povedeným přesilovkám a enormní bojovnosti jsme zápas zvládli. Musím za to klukům poděkovat,“ netajil radost z tříbodového zisku.

Sparťané naopak i pod novým koučem Miloslavem Hořavou dál tápou, v Brně padli potřetí v řadě. „Třikrát jsme Kometě nabídli přesilovku vyhozením puku přes mantinel z naší obranné třetiny. To zřejmě plyne z psychické křeče, v níž se nacházíme. Herně se ale určitě zlepšujeme. Pevně věřím, že nastoupená cesta je správná a už brzy začneme vítězit,“ přál si Hořava.

Zkušený forvard Petr Ton mu přizvukoval. „V Brně to bylo poněkud nešťastné utkání, málokdy se stane, abychom třikrát sami nabídli soupeři přesilovku. Jednou to byla možná smůla, podruhé přemíra snahy a potřetí snad i nešikovnost. Domácí nás za to trestali. My jsme si sice v početní výhodě počínali možná opticky lépe, avšak narozdíl od Komety jsme góly nedávali. Nesmíme se tomu poddat, musíme dál tvrdě pracovat. Jsem přesvědčen, že nám to už brzy začne zase padat,“ tvrdil Ton.

Reklama

Související témata: