Hlavní obsah

Kladno - Liberec 5:3Kladno zdolalo Liberec a vyhrálo po pěti porážkách za sebou

KLADNO

Hokejisté Kladna zvítězili v úterním 21. kole extraligy nad Libercem 5:3 a ukončili sérii pěti zápasů bez jediného bodu. Dvěma góly a asistencí se na tom podílel francouzský útočník Sacha Treille, tři asistence nasbíral Jaroslav Kalla.

Článek

První úspěch slavil na lavičce Vagnerplastu trenér Petr Tatíček, který po rezignaci Otakara Vejvody staršího vedl tým ve třetím zápase. Poslední Kladno se v tabulce před vyřešením aféry s neplatnými registracemi a hrozbou kontumací přiblížilo Mladé Boleslavi a Spartě na devět bodů.

Návrat mistra světa z Vídně z roku 1996 Otakara Vejvody mladšího k vrcholovému hokeji po téměř 13 letech se sice na kladenském ledě nekonal, ale kouč Tatíček už s novým asistentem Jiřím Kopeckým mohli poprvé v sezoně po zápalu plic zařadit do sestavy útočníka Vítězslava Bílka.

Po reprezentační pauze začaly oba týmy opatrněji, hrálo se dlouho bez šancí a střelecké pokusy na obou stranách bez potíží pokryli gólmani Cikánek a Pinc. První gól také padl z nenápadné akce. V 10. minutě nahodil puk od modré čáry bek Toman a Kladno slavilo díky svému nejproduktivnějšímu hráči vedení.

Při Špačkově vyloučení měli šance Bílek a Látal, v 16. minutě přestřelil z dobré pozice Eberle a na druhé straně měl po zaváhání kladenské defenzívy velkou možnost Ondřej, ale Cikánek svůj tým podržel. Rovněž v 17. minutě zvýšili domácí náskok, když se trefil bombou z levého kruhu do levého horního rohu Pincovy branky Francouz Treille. Ještě zvýraznit rozdíl mohl Stieler, ale ztroskotal na Pincovi.

Na úvod druhého dějství přestřelil liberecký kapitán Nedvěd a Cikánek pokryl Vakův pokus. V 26. minutě po přečíslení hostů nezamířil přesně Víšek. Kladno ale nebránilo jen náskok a tlačilo se do útoku. Bílkův pokus ale zblokovala liberecká defenzíva a v 34. minutě měl větší možnost Knotek.

Pak nedotlačili v závaru puk do liberecké branky Eberle s Kotrlou, ale v 39. minutě se to už podařilo Treillemu, který třetím bodem v utkání vylepšil svou předchozí bilanci pouhé branky a nahrávky z předchozích 14 utkání. Kladno bylo při chuti, po kombinaci s Bickem pálil osamocený Patera a bekhendem minul Kuchler. Před pauzou na druhé straně minul branku Bárta.

V úvodu druhého dějství z ideální pozice mezi kruhy netrefil tvrdou ránou branku kladenský Mrázek a v 43. minutě Bílí Tygři snížili, když Cikánkovi pokazil čisté konto osamocený Bárta. Když spálili možnosti Mrázek a v přesilovce Knotek, bylo to v 47. minutě už 3:2, když se krátce po návratu z trestné lavice trefil Dušek.

Vzápětí byl vyloučen na dvě plus dvě minuty Látal, ale Kladno v oslabení zvýšilo, když přečíslení dvou na jednoho zužitkoval po Bílkově přihrávce Mrázek. Hosté sáhli při přesilovce brzy k power play a v 58. minutě při ní snížil Hořava, ale 57 sekund před koncem do prázdné branky potvrdil výhru Kotrla. Pak ještě pokazilo Treillemu radost z hattricku postavení v brankovišti.

HC Vagnerplast Kladno - Bílí Tygři Liberec 5:3 (2:0, 1:0, 2:3)
Branky a nahrávky: 10. Toman (S. Treille, Kalla), 17. S. Treille (Kalla), 39. S. Treille (Mrázek, Kalla), 50. Mrázek (Bílek, Bicek), 60. Kotrla (Patera, Eberle) - 43. Bárta (Ondřej), 47. Dušek (Nedvěd), 58. M. Hořava (Vak, Nedvěd). Rozhodčí: Konc, Rudý (oba SR) - Bejček, Rozlílek. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 1998.
Kladno: Cikánek - Kameš, J. Drtina, Mrázek, Toman, L. Procházka, Piskáček, D. Růžička - Bicek, Patera, Kuchler - S. Treille, Kalla, Bílek - Látal, Stieler, Bělohlav - Eberle, Knotek, Kotrla. Trenéři: Tatíček a Kopecký.
Liberec: Pinc - Hunkes, Výtisk, Trončinský, Čakajík, Rýgl, Moravec, od 41. navíc Pavlů - Kudrna, Nedvěd, Dušek - Klimenta, Vak, M. Hořava - Podkonický, Plodek, Víšek - Bárta, Ondřej, Špaček. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.

Reklama

Související témata: