Hlavní obsah

Odčinili jsme debakl z Třince, těšil se litvínovský Ručinský po výhře nad Spartou

LITVÍNOV

Byl to pro něj zvláštní zápas. Hokejový útočník Martin Ručinský nastoupil ve 22. kole extraligy za domácí Litvínov proti Spartě, v níž působil od roku 2008 až do první poloviny letošního října. A nakonec se radoval z vítězství 2:1.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Útočník Litvínova Martin Ručinský

Článek

Poslední duel za pražský celek přitom 39letý forvard sehrál v 9. kole právě v Litvínově.  Tehdy Sparta na severu Čech podlehla 1:2, v týmu skončili J. Hlinka a Hlaváč a za dva dny se po dohodě rozloučil se sparťanským dresem i Ručinský. Následná tři kola olympijský vítěz a trojnásobný mistr světa v extralize vynechal, aby pak zamířil zpět do mateřského klubu.

„Pro nás byl zápas se Spartou důležitý hlavně pro to, že jsme ve středu prohráli ostudně v Třinci 1:10. Chtěli jsme se zvednout a především hrát dobře. Vítězství mě těší, ale ke Spartě necítím žádnou zášť. S jejími hráči i vedením mám pořád dobré vztahy. Vůbec to nebylo z mojí strany nějak vyšponované,“ líčil Ručinský.

„Řekli jsme si, že budeme vycházet ze zajištěné obrany. Plnili jsme to celý zápas. V defenzivě jsme obstáli a navíc jsme dali dva góly, takže můžeme být spokojeni. Třetí třetinu jsme při dvoubrankovém náskoku odehráli výborně. A to, že jsme inkasovali třináct vteřin před koncem, nám už vítězství nevzalo,“ rozebíral zkušený forvard.

„Po dvou třetinách jsme byli na koni, ale nechtěli jsme čekat, s čím do toho půjde Sparta. Proto jsme neustoupili z agresivní hry, snažili jsme se dobře napadat a mít tři hráče vzadu,“ povídal ještě útočník.

Trenérům neradil s taktikou 

I když Ručinský Spartu zná, nepomáhal litvínovským trenérům s taktikou. „Ve Spartě jsem byl za dřívějších koučů Holaně a Volka a nevím, jak tým připravují jejich nástupci. Naši trenéři Reichel s Kučerou po mě ani nějaké rady nechtěli. Příprava byla stejná jako na každý jiný zápas. Fanoušci nám také pomohli. Potvrdilo se, že proti Spartě se dovedou diváci dostat do varu,“ pokýval hlavou protřelý hokejista.

Při power-play soupeře měl blízko ke skórování. „Gól by byl příjemný, ale moje myšlenka směřovala především k tomu, abych dostal puk co nejdále od naší branky. Bohužel jsem nevyslyšel přání fanoušků, abych skóroval,“ usmál se Ručinský.

Pochvalná slova vyřkl na adresu svých svěřenců litvínovský trenér Robert Reichel: „Jsem rád, že jsme zase začali bojovat. Hráči byli zodpovědní vůči týmu i k sobě. Ve vyrovnaném utkání nám samozřejmě pomohly oba góly. Dá se říci, že jsme Spartu k ničemu nepustili, což je snad příslib i pro nedělní zápas s Karlovými Vary.“

Asistent trenéra Sparty Radim Rulík si posteskl: „Udělali jsme dvě chyby v oslabení. Rozhodl druhý gól, který jsme dostali při přečíslení ze strany soupeře.“

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice