Hlavní obsah

Kladno - Slavia 3:1Kladno opět doma porazilo Slavii

KLADNO

Hokejisté Kladna porazili v nedělním 23. kole extraligy Slavii 3:1. Kladno porazilo Pražany ve vzájemných zápasech v domácím prostředí pošesté za sebou. Po dvou třetinách si domácí vybudovali tříbrankový náskok, za hosty už pouze snížil ve 47. minutě Tomáš Pospíšil.

Článek

Trenér Slavie Růžička spoléhal na motivaci exkladenského gólmana Kopřivy, ale gólman červenobílých mohl být z počátku v klidu. Naopak Slavia měla velkou příležitost jít do vedení při početní výhodě dvou hráčů na ledě, jenže za 47 vteřin nedokázala ani jednou pořádně vystřelit.

O chvíli později už Pražané promarněné šance litovali. Obrana hostů nechala osamoceného Bělohlava mezi kruhy a jeho střela následně prošla Kopřivovi mezi betony do sítě. I domácí hráli 24 vteřin přesilovku pět na tři a přestože gól nedali, protože jejich bývalý spoluhráč v brance hostí čaroval, byli od té chvíle jasnými pány na ledě.

Po první přestávce přišla pro domácí ideální šance na zvýšení náskoku. Kopřiva hodil hůl pod nohy Stielera a sudí nařídili trestné střílení. Kopřiva ho však Stielerovi zlikvidoval. Domácí ovšem tato situace nijak nerozhodila. Hostující Micka dostal čtyřminutový trest za nebezpečnou hru vysokou holí a v následné početní výhodě se ve skrumáži před brankou Pražanů nejlépe zorientoval obránce Růžička.

Již na tříbrankový rozdíl následně zvýšil svým premiérovým gólem v kladenském dresu Jiří Bicek, když využil ideální Paterovy nahrávky.

Slávisté mohli zápas ve třetí části zdramatizovat, protože hrubku Davida Růžičky na útočné modré čáře potrestal po samostatném úniku Pospíšil. Bohužel pro Pražany to byla jejich jediná světlá chvilka v utkání. Slavia se totiž i nedále spíše trápila a nebýt výborného Kopřivy, mohla odejít z kladenského ledu s debaklem.

Patera a spol. tak bez potíží dovedli utkání do vítězného konce a po bodových odečtech za starty hráčů s neplatnou registrací se poslední Mladé Boleslavi vzdálili na rozdíl čtyř bodů.

HC Vagnerplast Kladno - HC Slavia Praha 3:1 (1:0, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 15. Bělohlav (Látal, Stieler), 30. D. Růžička (Bílek), 36. Bicek (Patera, Kuchler) - 47. Pospíšil. Rozhodčí: Turčan, Polák - Bryška, Novák. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:0. Diváci: 2883.
Kladno: Cikánek - L. Procházka, Toman, Drtina, Kameš, D. Růžička, Šmach - Bicek, Patera, Kuchler - S. Treille, Kalla, Bílek - Bělohlav, Stieler, Látal - Eberle, Knotek, Kotrla. Trenéři: Tatíček a Kopecký.
Slavia Praha: Kopřiva - Kolařík, Žižka, Kuboš, Vašíček, Roth, Špelda - Pospíšil, V. Růžička ml., Vondrka - Micka, T. Svoboda, Tomica - Krenželok, Jaškin, Doležal - Třetina, P. Jelínek, Němec - od 41. Žejdl. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.

Reklama

Související témata: