Hlavní obsah

Výhru Třince nad Plzní řídili zadáci, tým bodoval podesáté v řadě

TŘINEC

Po třech prohrách na samostatné nájezdy vedoucí tým hokejové extraligy z Třince znovu zabral a na domácím ledě zdolal v 25. kole extraligy Plzeň 4:0. K vítězství Oceláře nasměrovali obránci Martin Lojek, Lukáš Krajíček a Daniel Seman, kteří se postarali o první tři góly. Brankář Peter Hamerlík uhájil potřetí v sezoně čistý štít, Třinec bodoval už podesáté v řadě.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Skrumáž před brankou třineckého brankáře Petera Hamerlíka.

Článek

Po vítězném pátečním obratu v Brně začala Plzeň i na ledě vedoucího týmu s otevřeným hledím. Už v páté minutě se utrhl Dvořák, ale Hamerlík jeho sólový nájezd zakončený blafákem zneškodnil, byť po něm skončil otřesený a bez přilby na ledě.

Domácí stále hledají herní lehkost, ale dnes se našli alespoň v přesilových hrách. Těmi totiž vyrovnanou bitvu překlopili na svou stranu. Důležitý krok k vítězství udělali hned při první početní výhodě dělovkou Lojka, který v deváté minutě po Varaďově přihrávce zpoza branky nedal Přikrylovi nejmenší šanci.

Oceláři se zklidnili a několika akcemi pak dali vzpomenout na formu minulých dnů z nedávné minulosti. Šachovou souhru druhé řady překazil Přikryl, který betonem vyrazil ránu Kohna. Ten dostal puk do plzeňské branky už po 18 sekundách druhé třetiny, ale rozhodčí těsně předtím zapískal a nejvíce si oddechl plzeňský bek Hanzlík, který vlastní chybou Kohna do šance pustil.

I druhý gól dosáhli domácí v přesilovce. Krajíček poslal v 35. minutě puk od modré čáry před branku na teč, ale spoluhráče zastoupil soupeř a nejspíše po zásahu některého z Plzeňských nahození Přikrylovo proklouzlo za záda. To Varaďa v 38. minutě nic nevymýšlel a jeho bomba zazvonila na horní tyčku.

Varaďa nezpečetil výhru ani v nástupu do poslední části, když z úhlu rozvlnil jen boční síť odkryté branky. Učinil tak teprve Seman, kterého k první letošní trefě vybídl nezištnou přihrávkou Kohn. Po třetím gólu už domácí zcela ovládli led. Střelecký účet si tak mohl vylepšit i kanonýr Růžička, který po individuální akci oklamal hostující beky a svým patnáctým gólem sezony donutil Plzeň ke střídání brankářů.

HC Oceláři Třinec - HC Plzeň 1929 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 9. Lojek (Varaďa, Polák), 35. Krajíček (Kohn, M. Růžička), 46. Seman (Kohn), 48. M. Růžička (D. Květoň). Rozhodčí: Homola, Lacina - Bejček, Charvát. Vyloučení: 4:5, navíc Zíb (Třinec) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 3678.
Třinec: Hamerlík - Lojek, Richter, Krajíček, Zíb, Hrabal, Hudec, Seman - Polák, Bonk, Varaďa - D. Květoň, Kohn, M. Růžička - McGregor, Peterek, Orsava - Hrňa, Polanský, Adamský - od 20. do 20. min. navíc Hampl. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.
Plzeň: Přikryl (48. Mazanec) - J. Jeřábek, Jiří Hanzlík, Slaney, Modrý, Benák, Dresler - Vostřák, Jan Kovář, Vlasák - Duda, Straka, Johnson - Lammers, Dvořák, M. Heřman - Stránský (21. Petruška), Pitule, J. Heřman. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Pejchar.

Reklama

Související témata: