Hlavní obsah

Mikeska zařadil výhru Českých Budějovic nad Karlovými Vary

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic zdolali v 25. kole extraligy Karlovy Vary 3:2 v prodloužení a vyhráli teprve druhý z posledních sedmi zápasů. Energie díky dvěma trefám v rozmezí 64 vteřin v 33. a 34. minutě dlouho držela na jihu Čech vedení 2:1, ale v 58. minutě vynutil prodloužení Milan Gulaš a v čase 63:52 rozhodl v přesilovce Michal Mikeska.

Článek

S výjimkou střeleckých pokusů hostujícího Skladaného a domácího Kašpaříka se dlouho nic zajímavého nedělo. Až v polovině úvodní třetiny vyhráli Jihočeši buly po levici Mensatora, z pravého kruhu přesně nahrával Snopek a Martynek sklepnutím do odkryté klece otevřel skóre. O střelbu se pokoušeli rovněž Květoň a znovu Kašpařík, na druhé straně tvrdě vypálil od modré čáry obránce Kokko. Trestná lavice téměř nevychladla, domácí však nevyužili dvě přesilovky a hosté dokonce čtyři.

Do druhého dějství vstoupili aktivněji hráči Českých Budějovic, ale Kolarz střelou od modré čáry, ani Ptáček dorážkou zblízka Mensatora nepřekonali. Během trestu Parýzka měl další šanci Ptáček, který před brankou sklepával nahození Gulaše, ale neuspěl. Bez efektu skončily i dva střelecké pokusy Květoně v polovině utkání.

Potom šel na trestnou lavici Mertl, domácí ve čtyřech bránili příliš pasivně a to se jim vymstilo. Po klasickém zámku srovnal skóre Dej, jemuž přihrával Kumstát. Za další minutu už hosté vedli, když nedůrazná obrana Českých Budějovic dovolila zblízka bekhendem skórovat Hřebejkovi. Domácím potom nabídl přesilovku faulující Gřegořek, ale brankář Mensator se zapotil pouze po střele Květoně.

V závěrečné dvacetiminutovce měli nejprve šanci Jihočeši, ale Gulaš z otočky vyrovnat nedokázal. Následně zahrozili hosté, ale videorozhodčí potvrdil, že po akci Klímy se Sailerem kotouč brankovou čáru nepřešel. Ve vlastním oslabení potom Kováře ohrozil Skuhravý. Domácí pozměnili složení útočných řad a snažili se dostat soupeře pod tlak. Při hře čtyři na čtyři nebezpečně pálil Mikeska, po něm se pokusil o střelbu také Snopek. Necelé tři minuty před třetí sirénou Budvar aréna jásala, když se z levého kruhu za Mensatorova záda trefil Gulaš.

V prodloužení měli více ze hry domácí. Poté, co karlovarský Kokko fauloval Mertla, se ve čtyřech proti třem natlačili před Mensatorovu klec a Mikeska po Ptáčkově přihrávce rozhodl o druhém bodu pro Jihočechy.

HC Mountfield České Budějovice - HC Energie Karlovy Vary 3:2 (1:0, 0:2, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 10. Martynek (Snopek, Pletka), 58. Gulaš (Mikeska), 64. Mikeska (Ptáček) - 33. Dej (Kumstát), 34. Hřebejk (T. Klíma). Rozhodčí: Pešina, Souček - Dřínovský, Poruba. Vyloučení: 6:7, navíc L. Květoň - Mensator oba 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 4215.
České Budějovice: Jakub Kovář - Snopek, Kotaška, Kolarz, Ptáček, Novák, Šulc - Šimánek, Mikeska, R. Pšurný - Gulaš, Mertl, L. Květoň - Martynek, Kašpařík, Pletka - Kuchejda, Langhammer, Podlešák. Trenéři: F. Výborný a Kupka.
Karlovy Vary: Mensator - Dobroň, Čutta, Mucha, Gřegořek, Kokko, M. Rohan, Parýzek - Kumstát, Skuhravý, M. Procházka - D. Hruška, Pech, Zaťovič - Skladaný, Melenovský, Dej - Hřebejk, Cyganov (25. T. Klíma), Sailer. Trenéři: Stavjaňa, Baďouček a Kněžický.

Reklama

Související témata: