Hlavní obsah

Výborný nechápe trápení Sparty. Čistí si hlavu venku se psem

PRAHA

Zásluhou vítězné branky Davida Výborného sice hokejová Sparta přerušila černou sérii šesti extraligových porážek, kapitán ale pořád chodí zachmuřený a zarostlý. „Vousy s tím nesouvisejí, to jsem jen líný holit, ale jinak zrovna příjemné chvíle kariéry opravdu nezažívám. Po návratu z Varů se mi sice spalo líp než v předchozích dnech, ale určitě se nedá říct, že krize je pryč. Jen se nám po třiadvaceti dnech povedlo vyhrát a konečně posbírat i nějaké body,“ vypráví jediný hráč, který v rozstřelu na karlovarském ledě skóroval.

Foto: hcsparta.cz

Hokejista Sparty David Výborný se trápí krizí Sparty

Článek

„Šlo o hodně, ale byl jsem při té penaltě docela uvolněný. Nájezdy nám letos jdou, vyhráli jsme je potřetí za sebou,“ tvrdí Výborný, jenž si cení toho, že mužstvo se dostalo z křeče, i když v první třetině během dvou střídání dvakrát inkasovalo. „Bylo mně v té chvíli hodně líto těch sedmi fanoušků, co za námi přijeli. Nakonec jsme to nějak uválčili na zisk dvou bodů a snad teprve potřetí za celou sezónu dali víc než tři góly.“

S hokejem zažil hodně, ale takové trápení ještě ne a je na něm vidět, jak ho to žere. „Leží mně pořád v hlavě, proč se nemůžeme vyhrabat z potíží,“ krčí rameny pětinásobný světový šampión. „Nosím si ty starosti i domů, ale zase je nelze tolik přenášet na rodinu, takže jdu spíš ven se psem a u toho si čistím hlavu.“

Výborný věří, že Spengler Cup týmu pomůže

Přemítá i nad vlastní hokejovou zodpovědností. „Asi to souvisí s věkem. V pětatřiceti člověka napadá, jestli to má ještě zapotřebí, a někdy mě i překvapí, jak to mají mladí kluci v hlavě vymletý a některé věci vůbec neřeší. Makat ale musíme všichni. Tréninky jsou teď hodně o taktice, trenéři Hořava s Rulíkem je dělají o dost tvrdší, ale i živější,“ prozrazuje.

Do reprezentační pauzy stihne Sparta ještě pět utkání, těsně před Vánoci pak narazí na Kometu a potom čeká Spengler Cup. „Pojedeme tam s vírou, že nás těch pár dní v Davosu bez všedních ligových starostí třeba nakopne a v lednu tu zase bude silná Sparta, jak ji každý zná. Je nám všem ale jasné, že už nehrajeme o první čtyřku, ale vůbec o desítku,“ míní kapitán.

Reklama