Hlavní obsah

Kropáč se učí chodit po Praze

PRAHA

První zápas na svém novém domácím stadiónu a hned proti bývalým spoluhráčům hrála nová akvizice hokejové Slavie Radoslav Kropáč. Slovenský útočník se při výhře nad Libercem 3:2 po prodloužení zapsal do statistik jen vyloučením, jenže právě při něm obránce Jiruš vyrovnal a zajistil Severočechům alespoň bod.

Článek

"Celý náš tým hrál mizerně. Já jsem strašně chtěl dát gól, ale v největší šanci jsem puk netrefil ideálně," přiznával zvýšenou motivaci v minulé sezóně spolu se Strakou nejproduktivnější hráč Bílých tygrů. "Byl jsem ještě o víkendu v Liberci a s klukama jsme se hecovali, nejvíc asi s trenérem Jandačem. Samozřejmě v dobrém," vyprávěl útočník, ale žádné speciální prémie v kabině nevypisoval.

Osmadvacetiletý Kropáč patřil v předchozí sezóně k nejlepším střelcům extraligy. Když s Libercem nepostoupil do play-off, hostoval v Pardubicích, s nimiž si zahrál extraligové finále. V nové sezóně však na severu Čech vstřelil pouze tři branky, a tak byl vyměněn za Leoše Čermáka do týmu obhájce titulu. Hned v prvním zápase v dresu Slavie se střelecky prosadil, jeho branka však znamenala jen zmírnění porážky 1:4 v Třinci.

Bratislava je proti Praze mrňavá

"Ten zápas mu vyšel velmi dobře, proti Liberci to již bylo o něco horší," zhodnotil jeho dosavadní působení asistent trenéra Slavie Ondřej Weissmann. Útočník, který kromě české a slovenské nejvyšší soutěže okusil i ruskou a finskou ligu, zatím své místo v sestavě hledá. Nedělní zápas začal v útoku s Antošem a juniorem Červenkou, poslední minuty dohrával vedle Klepiše a Tomicy.

Problémy mu zatím činí pohyb po hlavním městě. "Jsem sice z Bratislavy, ale ta je proti Praze mrňavá. Třeba do centra se mi zatím moc nechce, teprve se učím po městě chodit," přiznává. Po hokejové stránce si však na přestup nestěžuje. "Ve Slavii mám ty nejvyšší cíle. Kádr je tady kvalitnější než v Liberci," tvrdil robustní útočník.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice