Hlavní obsah

Pardubice vrátily Spartu do reality, Slavia porazila Litvínov

PRAHA

Hokejisté Pardubic odstartovali čtvrtečním duelem se Spartou 27. kolo Tipsport extraligy a po vítězství 4:1 se opět přiblížili předním příčkám tabulky. Ztrápení Pražané naopak nezopakovali úterní zisk z Karlových Varů a připsali si devatenáctou porážku v sezóně. V druhé předehrávce porazila Slavia na domácím ledě 3:2 Litvínov.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Hokejisté Pardubic oslavují vstřelený gól v utkání se Spartou.

Článek

Sparta se v úterý na západě Čech z bodového zisku radovala teprve podruhé za posledních 11 kol, v první třetině v Pardubicích nicméně sehrála s mistrovským celkem vyrovnanou partii. Domácí ale záhy po začátku prostřední části znovu získali jednobrankový náskok a své vedení potvrdili před druhou pauzou. Konečnou podobu skóre stanovil chvíli po startu třetí třetiny Somík.

Sparta tak potvrdila řeč statistiky, která jasně hovoří ve prospěch Pardubic: Pražané totiž na východě Čech zvítězili naposledy ve finále sezóny 2006/2007. Sparta si navíc ve čtvrtek připsala již devatenáctou porážku v sezóně. Pardubice naproti tomu po čtvrtém vítězství v řadě pokračují v honbě za čelem tabulky.

Akrobatický zákrok brankáře Litvínova Jaroslava Hübla (vlevo) při šanci Vladimíra Růžičky ze Slavie.foto: ČTK/Michal Kamaryt

Na Slavii nejmenší návštěva sezóny

Slavia po bouřlivém úterním duelu s Kometou Brno, na který přijelo z jihu Moravy devět tisíc fanoušků, přivítala ve čtvrtek Litvínov v o poznání klidnější atmosféře: do ochozů O2 Areny totiž přišlo jen 2376 diváků, což je nejslabší letošní návštěva červenobílých. Hrstka domácích fanoušků ale odcházela spokojená, protože Slavia vstoupila do druhé poloviny sezóny vítězně.

Pražané vedli už od páté minuty po trefě Krenželoka, Severočeši ale dokázali ještě před první přestávkou zásluhou veterána Ručinského srovnat. V úvodu prostřední části šli slávisté opět do vedení po brance Skořepy a nakonec až v 55. minutě získali rozhodující dvoubrankový náskok gólem Svobody. Hosté sice dokázali vzápětí snížit, vyrovnat už ale nestihli. Slavia tak vyhrála šestý z osmi posledních zápasů.

Předehrávky 27. kola Tipsport extraligy
Pardubice - Sparta 4:1on-line
Branky: 13. Kolář II, 24. Kousal, 38. Kočí, 42. Somík - 14. Koreis.
Slavia - Litvínov 3:2on-line
Branky: 5. Krenželok, 23. Skořepa, 55. Svoboda - 19. Ručinský, 57. Skuhrovec.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice