Hlavní obsah

Vítkovice zkolabovaly ve druhé části a podlehly Budějovicím

OSTRAVA

Hokejové Vítkovice po devíti domácích výhrách v řadě narazily. Přestože domácí v pozici vedoucího týmu extraligy vedli ve 27. kole nad Českými Budějovicemi po první třetině 3:1, hosté pěti góly v rozmezí 22 minut utkání otočili a v Ostravě zvítězili 6:4. Dvěma brankami a asistencí se na tom podílel nejproduktivnější hráč Jihočechů Milan Gulaš.

Článek

Ještě úvod byl přitom koncertem Vítkovic. Domácí byli v první třetině o třídu lepší, soupeř chvilkami na ručník. Gólman Jihočechů Kovář byl pod soustavnou palbou, ale nakonec domácím dopomohl k vedoucímu gólu kuriózně sám, když Strapáčovu přihrávku před branku si v deváté minutě betonem usměrnil za záda.

Vítkovice bořily jihočeskou defenzívu s nevídanou lehkostí. Únik Húževky, který se ve středním pásmu snadno vymanil ze soupeřova sevření, přinesl druhý gól. Jihočeši sice záhy po ojedinělé situaci vytěžili z důrazu Červeného snížení, ale do dvougólového deficitu je okamžitě vrátil Huna, který po signálu v přesilovce bombou bez přípravy zavěsil potřetí.

Ve druhé třetině však přišel nečekaný obrat. Jihočeši vybruslili těžkopádný začátek a právě zlepšeným pohybem svrhli převahu domácích. Ti znejistěli po druhém gólu v jejich síti, který pohotovou střelou docílil Martynek.

Káňa nájezd neproměnil

Jeho formace vzala zvrat zápasu do svých rukou. Hosté ještě přečkali Káňovo sólo a vítkovický tlak v přesilové hře, ale v polovině duelu Gulaš skrz Málkův zakrytý výhled přesnou ranou pod horní tyč srovnal a karty se úplně obrátily.

Českobudějovičtí otupeného soka dorazili k zemi. Další Gulašův výpad Málek zneškodnil, ale třetí vzájemný souboj znovu vyhrál hostující útočník, který ranou z mezikruží otočil skóre. O 62 sekund později navíc Kuchejda nachytal vítkovického gólmana střelou mezi betony a Málek přepustil místo Šindelářovi.

Vítkovický kolaps dovršil Ptáček, který hned na startu třetí části čistým průstřelem od modré čáry využil přesilovku. Na pátý gól v rozpětí 22 minut už domácí nenašli odpověď. I když kouč Trličík promíchal sestavu, stačilo to už jen na závěrečné snížení a Ostravané tak od návratu do ČEZ Arény poprvé poznali hořkost prohry.

HC Vítkovice Steel - HC Mountfield České Budějovice 4:6 (3:1, 0:4, 1:1)
Branky a nahrávky: 9. Strapáč (Klimek, Pohl), 13. Húževka (Tomas), 16. Huna (Malík), 59. M. Hlinka (Klimek) - 15. Červený (Kuchejda), 22. Martynek (Gulaš, Kašpařík), 30. Gulaš (Martynek, Kašpařík), 37. Gulaš (Martynek, Ptáček), 38. Kuchejda (Kolarz), 43. Ptáček (Kašpařík). Rozhodčí: Homola, Hradil - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. Diváci: 3056.
Vítkovice: Málek (38. Šindelář) - Punčochář, Barinka, Ovčačík, Trnka, Malík, Voráček, Rehák - Šedivý, Húževka, Tomas - Huna, Burger, Káňa - Pohl, Strapáč, Klimek - Svačina, J. Sýkora, Szturc - od 41. navíc M. Hlinka. Trenéři: Trličík a Moták.
České Budějovice: Jakub Kovář - Snopek, Šulc, Kolarz, Ptáček, Novák, Tůma - Šimánek, Mikeska, L. Květoň - Gulaš, Kašpařík, Martynek - Mertl, Langhammer, Podlešák - Kuchejda, Červený, R. Pšurný. Trenéři: F. Výborný a Kupka.

Reklama

Související témata: