Hlavní obsah

Liberec dobyl v nájezdech Zlín a připsal si čtvrtou výhru po sobě

ZLÍN

Hokejisté Liberce zvítězili ve 27. kole extraligy na ledě Zlína 3:2 po samostatných nájezdech. Berani sice vedli po druhé třetině 2:1, ale poté vyrovnal ve 45. minutě Tomáš Klimenta a čtvrtou výhru Bílých Tygrů v řadě za sebou zajistil v nájezdech další útočník Jaroslav Kudrna.

Článek

Již v úvodu utkání se Liberci naskytla přesilová hra po vyloučení Důrase. Ačkoli ji Severočeši nevyužili, tak je to nemuselo dlouho mrzet, protože skóre zápasu otevřel v osmé minutě Vak. Jednobrankový náskok však Liberec dlouho neudržel. O necelé dvě minuty později vstřelil vyrovnávací gól Leška, když dorazil pokus Linharta.

V 15. minutě se do dobré šance dostali Balán s Holíkem. Druhý jmenovaný ale při zakončení přes bránícího protihráče nezamířil přesně. Po první třetině se tak oba týmy rozešly smírně.

Na začátku druhé třetiny byli Zlínští aktivnější. Před gólmana Vošvrdu se dostali Rachůnek a Důras, liberecká obrana je ale včas odstavila od puku, takže se k zakončení nedostali. Při vyloučení Čakajíka Zlín zamkl soupeře v jeho pásmu, střely Balaštíka a Köhlera ovšem mířily pouze do gólmana Vošvrdy.

Z nenápadné akce poté nastřelil Důras bekhendovou ranou vzdálenější tyčku liberecké branky. Na opačné straně Hořava nepřekonal tváří v tvář gólmana Sedláčka. Po polovině utkání měl moravský celek k dispozici přesilovku po vyloučení Nedvěda. I když v početní výhodě neuspěl, přesto se vedoucí branky dočkal. Po skrumáži před libereckou brankou uspěl Kubiš. Jeho gól vzápětí potvrdil i videorozhodčí.

Špaček neuspěl

Do přečíslení dvou na jednoho ujeli Důras se Sýkorou. Důras místo přihrávky volil střelu, ale jeho projektil skončil na brankáři Vošvrdovi. Následné vyloučení Galvase změnu skóre nepřineslo. A ani vyloučení Lešky a Klimenty nemělo vliv na průběžné vedení Zlína.

Do třetí části vstoupili domácí v početní výhodě, ovšem při Vakově trestu když se ve vlastním oslabení dostal Špaček až před brankáře Sedláčka. Zlínského gólmana ale ani nadvakrát po sobě nepřelstil. Liberec udeřil ve 46. minutě, když se prosadil Klimenta. Ani jeden z týmů nebyl spokojený s nerozhodným stavem, a tak se hra přelévala na obě strany.

V 54. minutě byl vyloučen zlínský Řezníček. Ke konci oslabení domácí celek špatně vystřídal, vyfasoval menší trest pro příliš mnoho hráčů na ledě, jež odpykával Vlach, ale Liberec nevyužil ani jednu přesilovku ke vstřelení rozdílového gólu. Prudkou střelu Duška chytil brankář Sedláček do lapačky. O proto dospěl vyrovnaný duel do prodloužení.

V nastaveném čase se obě mužstva přetahovala o útočné pásmo. Zlínský kapitán Balaštík zamířil do betonů brankáře Vošvrdy a po něm neuspěl Rachůnek. Ani prodloužení gólové rozuzlení nepřineslo, na řadu tak přišly samostatné nájezdy. V dovednostní soutěži byli úspěšnější hráči Liberce, kterým bonusový bod zajistil Kudrna.

PSG Zlín - Bílí Tygři Liberec 2:3 po sam. nájezdech (1:1, 1:0, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 10. Leška (Linhart), 36. Kubiš - 8. Vak (Derner), 45. Klimenta (Vak, Výtisk), rozhodující sam. nájezd Kudrna. Rozhodčí: Hodek, Pešina - Bejček, Charvát. Vyloučení: 6:5. Bez využití. Diváci: 3626.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Švrček, Galvas, Grof, Řezníček, Míka, Lučka - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, T. Sýkora, Rachůnek - Holík, Balán, F. Čech - Kubiš, Roman Vlach, Sivák. Trenéři: Venera a Rostislav Vlach.
Liberec: Vošvrda - Čakajík, Moravec, Výtisk, Derner, Hunkes, Trončinský, Pavlů, od 21. navíc Štich - Kudrna, Nedvěd, Dušek - Klimenta, Vak, M. Hořava - Vantuch, Podkonický, Víšek - Ondřej, Bárta, Špaček. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.

Reklama

Související témata: