Hlavní obsah

Nájezdy se mi daří, liboval si hrdina Komety Brabenec

BRNO

Hokejisté Komety oplatili Třinci domácí porážku z úvodního kola extraligy. V utkání, které skončilo v řádné hrací době i po prodloužení nerozhodně 3:3, zajistil Brňanům druhý bod při samostatných nájezdech jediný úspěšný exekutor Kamil Brabenec. „Každý umí něco jiného, mně se naštěstí daří při nájezdech docela často,“ usmíval se po střetnutí Brabenec, který překonal Vojtka ve druhé sérii se stoickým klidem.

Foto: David Veis, ČTK

Kamil Brabenec z Brna se při samostatných nájezdech prosazuje často

Článek

„To jen tak vypadá. Uvnitř jsem nějaké napětí pochopitelně cítil. Vždycky si ale říkám, že přece nejde o život,“ přemítal zkušený forvard. „Před gólmanem jsem malinko přibrzdil a Vojtek šel trochu dolů. Odkryla se přede mnou horní polovina branky. Podařilo se mi ji trefit,“ liboval si Brabenec.

Hned dvěma góly přispěl k brněnskému vítězství útočník Marek Kvapil, který si připsal aspoň jeden kanadský bodík už v devátém extraligovém duelu v řadě. „Zažívám teď povedené období, které jsem odstartoval v národním mužstvu na Karjala cupu. Byť se nám ve Finsku jako týmu mnoho nedařilo, mně se hrálo dobře. Od té doby se mi daří i v extralize. Jsem moc rád, že Kometě pomáhám v současnosti mnohem víc než na začátku sezóny,“ tvrdil Kvapil, jenž přestoupil na jih Moravy v létě z Vítkovic a je nejproduktivnějším hráčem mužstva.

Třinec dokázal v průběhu utkání v Brně třikrát vymazat jednogólové manko. „Máme ale jen bod, s tím spokojený rozhodně nejsem. A náš výkon snesl přísné měřítko až v závěrečné třetině,“ měl jasno kouč Slezanů Pavel Marek.

Ani obránce Třince Lukáš Krajíček nad výsledkem rozhodně nejásal. „Měli jsme určitě na víc, je to veliká škoda, že jsme nakonec prohráli. Mrzí mě, že nám po vyrovnání na 1:1 i na 2:2 domácí pokaždé vzápětí zase hned gólově odskočili,“ štvalo Krajíčka, který první zápas na brněnském ledě vítěznou trefou rozhodl. I tentokrát skóroval a byl vyhlášen nejlepším hostujícím hráčem, avšak radost měl mnohem menší. „To je pochopitelné. V polovině září jsme si díky mému gólu odvezli všechny tři body, teď se vracíme domů pouze s jedním,“ porovnal obě střetnutí v Rondu.

Reklama

Související témata: