Hlavní obsah

Kladno poprvé v sezoně porazilo Č. Budějovice, i díky nule Faltra

KLADNO

Hokejisté Kladna porazili ve 31. kole extraligy České Budějovice 4:0 a připsali si první výhru nad Jihočechy v sezoně. Druhým čistým kontem v sezoně se na tom podílel brankář Martin Falter, Kladno tak zvýšilo svůj odstup od poslední Mladé Boleslavi na devět bodů.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hokejisté Kladna se radují z gólu.

Článek

Úvodní minuty byly ve znamení vzájemného testování. Středočeši dostali hosty pod tlak kolem 7. minuty a v rozpětí necelých 60 vteřin měli tři vyložené příležitosti. Bílek, který se mohl prosadit dvakrát, a Bělohlav ale ztroskotali na výtečném Kovářovi v brance Českých Budějovic.

Přesto aktivita domácích byla odměněna úvodním gólem, když dorážku Valského hostující gólman sice ztlumil, ale puk mu nakonec zapadl za brankovou čáru. Necelé dvě minuty před koncem úvodní části byl Bílek v jasné šanci podražen Kolarzem, ale následné trestné střílení sám postižený neproměnil.

Přesto šel do kabin Vagnerplast za dvoubrankového vedení. Jihočeši při vlastní početní výhodě chybovali a kladenští hráči se dostali do brejku tři na jednoho, který i využili. Mezi střelce se zapsal francouzský útočník Sacha Treille.

Druhá část hry se většinou odehrávala ve středu hřiště. Favorizovaný Mountfield se začal dostávat do hry až v polovině utkání, ale první "ostrý" zákrok si připsal domácí brankář Falter až ve 37. minutě, kdy ztlumil bombu Tůmy a střela nakonec skončila jen těsně vedle jeho levé tyče. Ještě před druhou sirénou mohl pojistku přidat kladenský Látal, ale netrefil poloodkrytou branku.

Jihočeši nastoupili do poslední části s patřičným odhodláním a se snahou zdramatizovat zápas. Obrana Kladna však pracovala na sto procent, podobně si vedl i výborný Falter v brance. Osud Mountfieldu se definitivně naplnil ve 48. minutě, kdy kladenský kapitán Patera přidal při přesilovce třetí gól. Euforii domácího publika ještě zdůraznil poslední brankou zápasu Bílek.

HC Vagnerplast Kladno - HC Mountfield Č. Budějovice 4:0 (2:0, 0:0, 2:0)
Branky: 12. Valský (Bělohlav, Látal), 20. S. Treille (Toman), 48. Patera (Bicek, Bělohlav), 55. Bílek (S. Treille, Kalla). Rozhodčí: Trombík, Mikula - Hlavatý, Pouzar. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 2030.
Kladno: Falter - Kameš, Drtina, D. Růžička, Toman, L. Procházka, Piskáček - Bicek, Patera, Kuchler - S. Treille, Kalla, Bílek - Látal, Valský, Bělohlav - Eberle, Knotek, Kotrla. Trenéři: Tatíček a Kopecký.
České Budějovice: Jakub Kovář (48. Hrubec) - Snopek, Šulc, Kolarz (41. Kotaška), Ptáček, J. Novák, Tůma - Šimánek, Mikeska, Pletka - Gulaš, Kašpařík, Martynek - Mertl, Langahmmer, Podlešák - Kuchejda, Červený, R. Pšurný. Trenéři: F. Výborný a Kupka.

Reklama

Související témata: