Hlavní obsah

Pardubičtí zaplatí za nepřístojnosti hokejových fanoušků 10 tisíc

PARDUBICE

Hokejový klub Eaton Pardubice zaplatí pokutu 10 tisíc korun za nesportovní chování fanoušků. Ve zkráceném řízení o tom rozhodla disciplinární komise APK. Důvodem jsou události při extraligovém utkání 31. kola proti Liberci, v němž domácí Východočeši 12. prosince prohráli 2:3 v prodloužení. Během zápasu byl zasažen hlavní sudí Petr Blecha plastovou lahví hozenou z hlediště.

Foto: Břetislav Fiala, ČTK

Hokejový klub Eaton Pardubice zaplatí pokutu 10 tisíc korun za nesportovní chování fanoušků

Článek

Vedení Východočechů, kteří obhajují titul z minulé sezony, má možnost se proti rozhodnutí do 15 dnů odvolat, ale nic takového neplánuje. "Sám jsem z tribuny viděl, co se stalo, a tušil jsem, co bude následovat. Pokutu zaplatíme, ale okamžitě jsme si zajistili kamerový záznam a ve spolupráci s policií budeme požadovat pokutu po viníkovi. Láhev vylétla z prostoru permanentkářů," řekl ČTK generální manažer Zbyněk Kusý.

Klub přitom po utkání také nebyl spokojený s výkony sudích. "Legislativní cestou jsme si na ně stěžovali. Za tento incident se jim však omlouváme, hrozně nás mrzí. Mohu být rozčílený a nespokojený, ale toto by se stávat nemělo. Před sezonou jsme udělali některé úpravy, aby byli rozhodčí více ochráněni, ale ani to nepomohlo," dodal Kusý.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice