Hlavní obsah

Vítkovice vedou po výhře nad Plzní extraligu už o tři body

OSTRAVA

Hokejisté Vítkovic zdolali v 32. kole extraligy Plzeň 6:4 a vedou před druhým Třincem už o tři body body. Třemi body za dvě branky a jednu asistenci se na výhře Ostravanů podílel Petr Pohl, dvakrát se trefil také Viktor Ujčík. Plzni nebyly nic platné dvě trefy nejproduktivnějšího hráče i nejlepšího střelce soutěže Tomáše Vlasáka a ztrácí na desítku pro předkolo play off jedenáct bodů.

Článek

Lépe začali domácí a stý vítkovický gól v sezoně vstřelil ve čtvrté minutě po Hunově přihrávce Szturc a dvoubrankové vedení zařídil ve 13. minutě Pohl. Ten ukryl svou střelu po ledě mezi nohy bránících hráčů tak dokonale, že ji Salfický viděl až v brance. O dvě minuty později chytil plzeňský brankář vyloženou šanci Burgra a odstartoval tím stíhací jízdu Indiánů. Téměř z protiútoku snížil Kanaďan Slaney a necelé tři minuty nato vyrovnal po Trnkově chybě ve středním pásmu střelou přes bránícího Ovčačíka Američan v plzeňských barvách Johnson.

Výborný hokej předváděly oba týmy i ve druhé části, kdy se poprvé otevřely i dvířka na trestné lavici. Ani jeden tým ale nedokázal využít početní výhodu k vedoucímu gólu. Blíže k němu měli domácí, kteří hráli devětatřicet vteřin dokonce v pěti proti třem. Ovšem domácí kapitán Burger nedokázal trefit ani úplně prázdnou branku. To Ujčíkovi ve 35. minutě nevadilo ani to, že Salfický stál u své tyče tak, jak měl. Vítkovický útočník objel branku a puk mu lišácky zasunul mezi betony.

Jednobrankové vedení Vítkovičtí navýšili v polovině třetí části. Salfický neudržel puk po střele Szturce a Pohl pohodlně zasunul puk počtvrté do branky. Tentýž hráč se o necelé tři minuty později postaral o vynikající přihrávku zcela volnému Ujčíkovi, jehož pohotovou střelu Salfický jen přibrzdil v podpaží. Puk ale z jeho výstroje vyklouzl a došoural se za brankovou čáru.

Až za tohoto stavu se probudila neproduktivnější dvojice extraligy Vlasák se Strakou. Pět a půl minuty před koncem Vlasák po Strakově přihrávce snížil na rozdíl dvou branek. A v přesilové hře, kterou hosté umocnili odvoláním Salfického na střídačku, Vlasák vstřelil i kontaktní gól. Do konce třetiny zbývaly více než dvě minuty a hosté pokračovali ve hře bez brankáře. Vyrovnat se jim už ale nepodařilo. Naopak domácí kapitán Burger, který po celý zápas bojoval s přesností střel, tentokrát téměř přes celé hřiště prázdnou branku minutu a půl před koncem trefil.

HC Vítkovice Steel - HC Plzeň 1929 6:4 (2:2, 1:0, 3:2)
Branky a nahrávky: 4. Szturc (Huna), 13. Pohl (Vrána), 35. Ujčík (Huna), 51. Pohl (Voráček, Szturc), 54. Ujčík (Pohl), 59. Burger (Malík) - 14. Slaney (Straka), 17. Johnson (Slaney), 55. Vlasák (Straka, Duda), 58. Vlasák (Slaney). Rozhodčí: Jeřábek, Polák - Bryška, Novák. Vyloučení: 5:5, navíc M. Heřman (Plzeň) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 4845.
Vítkovice: Málek - Punčochář, Barinka, Trnka, Ovčačík, Malík, Voráček, Rehák - Huna, Burger, Szturc - Svačina, Húževka, J. Sýkora - Pohl, Vrána, Klimek - Ujčík, Strapáč, Tomas. Trenéři: Trličík a Moták.
Plzeň: Salfický - Benák, Jiří Hanzlík, Slaney, Modrý, Dresler, Frolo - Vostřák, Jan Kovář, Vlasák - Duda, Straka, Johnson - Stránský, M. Heřman, Dvořák - Petruška, Lammers, Lev - od 41. navíc Pitule. Trenéři: Jelínek, Razým a Pejchar.

Reklama

Související témata: