Hlavní obsah

Poslední Mladá Boleslav ukončila v Litvínově čekání na tři body

LITVÍNOV

Hokejisté poslední Mladé Boleslavi zvítězili v 32. kole extraligy na ledě Litvínova 5:3 a ukončili devět zápasů trvající čekání na plný bodový zisk. Tým trenéra Miloše Holaně se přiblížil třináctému Kladnu na rozdíl osmi bodů. Litvínov klesl na desáté místo a má šestibodový náskok před jedenáctou Spartou, která už ale sehrála o dva zápasy více.

Článek

Přitom vstup do zápasů domácím vyšel a ve třetí minutě využili přesilovou hru při Vrbatově vyloučení, když po kombinaci Kubinčáka a Jenáčka prostřelil Schwarze z mezikruží Jánský. Další možnost Litvínova měl Bojer, na druhé straně prověřil Jaroslava Hübla exlitvínovský Bahenský. V sedmé minutě se už hosté radovali z vyrovnání, když se prosadil z dorážky kanadský obránce Hay. Po potyčce Mikuše s domácím kapitánem Vopatem hosté znovu udeřili při hře čtyř proti čtyřem, když unik po pravém křídle zakončil pod horní tyč Hrdel.

Litvínovu se nedařilo a při vlastní přesilovce chyboval ve 26. minutě za Hüblovou brankou Černošek a Macho zvýšil už na 4:1. Do domácí branky putoval Franěk a už po 48 vteřinách Severočeši zkorigovali stav, když se ranou z mezikruží trefil domácí kapitán Vopat.

Ve 36. minutě pálil od modré čáry Hay, Macho jeho bombu tečoval a Franěk jeho pokus chytil se štěstím. Na konci druhé části Bahenský poslal puk do litvínovské branky po odpískání, což se nelíbilo Vopatovi a po potyčce inkasoval o dvě minuty navíc než jeho sok Bahenský. V oslabení našel Jenáček Ručinského, ale ten opět nedokázal najít recept na Schwarze.

V závěrečném dějství měli domácí tlak, ale Schwarz odolával. Ve 45. minutě Skuhrovcova dělovka skončila pouze na boční síti a domácí vykřesali naději až v 54. minutě, když se v oslabení trefil Trávníček. Jenže pak následoval stále pykajícího Černého na trestnou lavici také na dvě plus dvě minuty Vopat a v přesilovce pěti proti třem pojistil výhru posledního celku tabulky Vrbata. Mladá Boleslav si tak odvezla z Litvínova stejný počet bodů, jaký získala v předešlých devíti zápasech.

HC Benzina Litvínov - BK Mladá Boleslav 3:5 (1:3, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 3. Jánský (Jenáček, Kubinčák), 27. Vopat (Skuhrovec), 54. Trávníček (Skuhrovec) - 7. Hay (Divíšek), 15. Mikuš (Pabiška), 18. Hrdel (Bahenský), 26. Macho, 56. Vrbata (Bahenský, Chaloupka). Rozhodčí: Husička, Blecha - Jindra, Jílek. Vyloučení: 12:8, navíc Černošek (Litvínov) 10 min. Využití: 2:2. V oslabení: 1:1. Diváci: 3453.
Litvínov: J. Hübl (26. Franěk) - Černošek, Kubát, L. Poživil, Jareš, Skuhrovec, Švarný, Kousalík - Jánský, V. Hübl, Lukeš - Kubinčák, Kracík, Ručinský - Černý, Vopat, Trávníček - Bojer, Rindoš, Jenáček. Trenéři: Reichel a Kučera.
Mladá Boleslav: Schwarz - Hay, Macháček, Chaloupka, Mikuš, Jindra, Marušák - Pabiška, Divíšek, Macho - Vrbata, Štefanka, Bahenský - Nouza, Hrdel, Boháč - Loskot, Gajovský, Barney. Trenéři: Holaň a Hiadlovský.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice