Hlavní obsah

Brno popáté za sebou prohrálo, dnes v Českých Budějovicích

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic porazili ve 34. kole extraligy Kometu Brno 5:4 a připravili tak moravskému celku pátou porážku za sebou. Velkou zásluhu na tom měl autor dvou branek Milan Gulaš, čtyři kanadské body si na své konto připsal Jakub Langhammer.

Článek

Pro vývoj zápasu byly důležité přesilovky. Již ve druhé minutě při trestu brněnského beka Malce otevřel skóre Martynek. O minutu byl vyloučen Kašpařík a hosté po vyhraném buly zásluhou Stehlíka vyrovnali. Při hře čtyři na čtyři našel Langhammer přesným pasem sprintujícího Gulaše, ten však sám před Trvajem neuspěl.

Se stejnými aktéry se situace opakovala krátce po vypršení dalšího trestu Malce, tentokrát ale již Gulaš mířil přesně. Puk ale bleskově vyletěl z branky ven a videorozhodčí gól potvrdili až po několikaminutovém zkoumání. V závěru prvního dějství měli Brňané 1:45 vteřin výhodu pěti hráčů proti třem, kterou využili již po 11 vteřinách díky dorážce Hrušky.

V úvodu prostřední dvacetiminutovky zamířil na trestnou lavici hostující Kempný, ale domácí se v početní převaze neprosadili, přestože Kašpařík jel znovu sám na Trvaje. Mezi 24. a 26. minutou vyvinuli Jihočeši drtivý tlak, uzavřeli soupeře v jeho obranném pásmu, ale získat vedení se jim nepodařilo.

První přesilovku 5 na 3 Jihočeši využili

Sotva se Brňané vymanili ze sevření, pokusil se o protiútok Brabenec, ale gólman Kovář byl na místě. Domácí poté hráli v pěti proti třem a Gulaš po spolupráci s Langhammerem zařídil vedoucí trefu. Brzy nato dostali Budějovičtí znovu šanci hrát proti třem hráčům Komety, 75 vteřin trvající dvojnásobnou přesilo však nevyužili.

Při dobíhajícím trestu Gulaše na začátku třetí třetiny nebezpečně pálil Stehlík, ale skóre se neměnilo. Ke změně stavu došlo o tři minuty později, kdy Langhammer zatáhl puk do útočného pásma a našel volného Červeného, který švihem překonal Trvaje.

Hosté rychle kontrovali ze skrumáže, v níž se nejlépe orientoval Malec, ale čas se počítal pouze na vteřiny, když Langhammer napřáhl na levém kruhu a Mountfield znovu vedl o dva góly. Moravané se nevzdávali, Kvapil nastřelil horní spojovací tyčku, ale vyloučení Veselého jejich úsilí zbrzdilo. Poté však fauloval Kašpařík a více než minutu před koncem zápasu se hosté rozhodli riskovat bez brankáře. Třináct vteřin před koncem byl navíc vyloučen ještě Vydarený a hosté při hře šest proti třem snížili, vyrovnat však už nestihli.

HC Mountfield České Budějovice - HC Kometa Brno 5:4 (2:2, 1:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 2. Martynek (Pletka, Kašpařík), 15. Gulaš (Langhammer), 36. Gulaš (Ptáček, Langhammer), 44. Červený (Langhammer), 47. Langhammer (Gulaš, Podlešák) - 5. Stehlík (R. Hruška), 16. R. Hruška (Stehlík), 46. Malec (Kvapil, R. Hruška), 60. Bičánek (Stehlík, Brabenec). Rozhodčí: Homola, Lacina - Svoboda, Kalivoda. Vyloučení: 9:10, navíc Novák (Č. Budějovice) 10 min. Využití: 2:3. Diváci: 5022.
České Budějovice: Jakub Kovář - Snopek, Šulc, Kolarz, Ptáček, Novák, Vydarený - Šimánek, Mikeska, Červený - Gulaš, Langhammer, Podlešák - Martynek, Kašpařík, Pletka - Kuchejda, Mertl, Roman Pšurný. Trenéři: F. Výborný a Kupka.
Brno: Trvaj - Kempný, Bičánek, Mojžíš, Malec, Houdek, Stehlík, Protivný - Veselý, R. Hruška, Kvapil - Jaroslav Svoboda, Huml, Brabenec - Erat, R. Procházka, Dlouhý - Fúzik, Křivohlávek, Jakub Svoboda. Trenéři: Jeřábek a Lubina.

Reklama

Související témata: