Hlavní obsah

Kaberle hrál pod nebem na vesnici na rybníku, teď i extraligu na ploché dráze

PARDUBICE

V NHL nad hlavou držel Stanley Cup, pětkrát slavil titul mistra světa. Hokejový obránce František Kaberle je zkušenost sama. Přesto. V neděli si premiérově zahrál v české extralize pod širým nebem na plochodrážním stadiónu na Svítkově. V dresu Pardubic se radoval z výhry 4:2 nad Brnem. „V šatně to bylo hektičtější, byly daleko od ledu, člověk si o přestávce neodpočinul,“ popsal sedmatřicetiletý zadák odpočinkový režim v přistavených buňkách.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Střídačka hokejistů Pardubic na plochodrážním stadionu ve Svítkově

Článek

Stačil jste si zápas užít? Zážitek to byl. Podmínky ze začátku byly trochu těžký, ale potom se udělalo lepší počasí, takže to bylo super.

Padající sníh v první třetině byla asi největší potíž, že? Ten snižoval viditelnost, když puk nebyl vidět, tak to bylo nepříjemné, ale od druhé třetiny to bylo dobrý.

A co kvalita ledu? Po druhé třetině v pohodě.

Kdy předtím jste hrál hokej, aniž byste měl nad sebou střechu? To nevím. Někdy na vesnici na rybníku, ale to už je hodně dlouho.

Absolvovali jste na Svítkově pouze jeden trénink, stačilo to na adaptaci? Na to se připravit nejde, prostorová orientace je úplně jiná, okolí je hodně rozlehlé. Je to něco jiného než v hale.

František Kaberle v civilu.foto: ČTK/Michal KrumphanzlMrzli jste na střídačce? Nebylo to nejhorší.

Dokázal byste takto odehrát celou sezónu? Kdyby vydrželo zdraví, tak jo. Hala je ale lepší (smích).

Myslíte, že se tento výjimečný zápas projeví na vašem zdraví? Uvidíme za pár dní, kolik nás to odnese.

Co jste měli na střídačce za pití? Já nic speciálního, nevím, jak kluci.

Přál byste si, aby tradice venkovních utkání pokračovala? Je to zajímavé zpestření, pokud budou mít fanoušci zájem, tak proč ne. Pro ně se to hraje.

Ale nebylo vyprodáno, mrzí vás to? Trochu jsme s tím počítali. Kolik dorazilo lidí?

17 140. O 17 fanoušků jste překonali extraligový rekord. Aspoň to. Je to škoda, že nebylo plno, ale i přes podmínky jaké byly, tak byla akce dobře zvládnutá. Atmosféra byla, ale když jsou v hale rušnější zápasy, tak se vše více rozléhá. Tady byli fanoušci dále od mantinelů, ale i tak to bylo super.

Reklama

Související témata: