Hlavní obsah

Slavia chce hrát hokej ve fotbalovém Edenu. Za rok o Vánocích

PRAHA

To je překvapení. Dlouho se o tom jen mluvilo, přemýšlelo. Až hokejové Pardubice uskutečnily zápas pod širým nebem. A nemusely být první. Zálusk měla Slavia, nakonec se tak nestalo. Za rok prý ale může být realitou led na fotbalovém stadiónu v Edenu. Tedy trenér Vladimír Růžička v kulichu?

Článek

"Ano, toto se nabízí, neříkám, že tomu tak bude. Je zde spousta otázek, které se musí vyřešit,“ říká Ladislav Blažek, obchodní ředitel hokejové Slavie.

Tým, který v extralize vede Vladimír Růžička, přišel s touto myšlenkou letos na podzim. Ale nakonec ji zavrhl. „Jednali jsme s majitelem v Edenu, ale z časových důvodů jsme od toto upustili. Musí být dostatečně vyřešen marketing, PR, lístky, soupeř. Ale je pravda, že aréna, tribuny a zázemí v Edenu jsou příhodné,“ vysvětluje variantu v Praze Blažek. Není se čemu divit. Hokejová Slavia přímo sousedí s fotbalovou Slavií.

Na prosinec 2010 Slavia neměla vybraného protihráče, ani nebyl dán rozpočet celé akce. Za rok tomu může být jinak. „Uvidíme, jaký bude květnový los na příští ročník extraligy. My preferujeme termín mezi vánočními svátky, to jsou největší návštěvy,“ přiznává obchodní hledisko obchodní manažer.

Pokud los bude přijatelný, ve fotbalovém Edenu se může objevit někdo z této čtveřice: Sparta, Plzeň, Pardubice a Brno. Stane se opravdu tomu tak?

Reklama

Související témata: