Hlavní obsah

Ani kouč Lubina nezastavil černou sérii, Brno prohrálo s Kladnem

BRNO

Hokejisté Komety Brno ani pod vedením nového trenéra Ladislava Lubiny neukončili černou sérii a prohráli s Kladnem 1:3. Brňané sice měli dobrý nástup, vůbec ale nezvládli koncovku a v posledních dvou minutách inkasovali rozhodující dva góly po střelách Jiřího Kuchlera a Pavla Patery. Kometa už devět zápasů čeká na tříbodovou výhru.

Článek

Kouč Lubina zvolil hru pouze na tři pětky a Kometa se hned od úvodních sekund do soupeře nekompromisně zakousla. Hned po deseti sekundách trefil Radim Hruška břevno, tlak Brňanů připomínal sněhovou lavinu. Kladenští hokejisté zastavovali soupeře jen za cenu faulů - z úvodní desetiminutovky odehráli hosté plných osm minut v oslabení. Osudnou se jim stala 57 sekund dlouhá hra ve třech při vyloučeních Kotrly a Libora Procházky. Domácí protivníka sevřeli, brankář Falter při vyrážení střely nestačil včas zaujmout správný postoj a po chytré zpětné Hruškově přihrávce Bičánek tvrdou ránou otevřel skóre utkání.

I když bojovně naladěná Kometa pokračovala v nátlakové hře, kterou jí umožňovaly časté přesilovky, výkon rychle ztrácel parametry z úvodních minut. V přesilovkách honili domácí kotouč v rozích a po mantinelech a jen s obtížemi se dostávali do slibnějších příležitostí. Pokud se jim podařilo vystřelit, tak jejich pokusy s přehledem likvidoval brankář Falter.

Brňané pokračovali i ve druhé třetině v tlaku, ale ani další šance neproměnili. Ve 24. minutě tvrdou ránu Bičánka vyrazil Falter pouze na tyč, následně si Kvapil neporadil s kladenským brankářem, který chytl do lapačky z bezprostřední blízkosti i ránu Houdka. Do výkonu Komety se postupně dostával charakter předcházejících nevydařených zápasů. Při zakládání akcí působili hráči hodně bezradně a chaotické hře lépe organizovaný soupeř s přehledem čelil. Průměrný výkon Jihomoravanů se postupně měnil v křeč.

Kladno naopak začalo ovládat hru a spoléhalo na rychlé protiútoky. Ve 34. minutě vypracovali Treille s Kallou šanci pro Bílka a ten střelou pod horní tyčku vyrovnal. Úspěch Kladnu dodal sebevědomí. V poslední třetině hosté mnohem častěji hrozili protiútoky. Nejblíže ke skórování měl ve 43. minutě Bicek, který ale rychlý sólový nájezd už nestačil zakončit blafákem. V otevřeném hokeji mohla skórovat i Kometa, v důležitých okamžicích ale stálo při kladenském brankáři Faltrovi štěstí.

Kladno předvedlo vynikající závěr. Nejdříve v 59. minutě vstřelil druhou branku Kuchler. Následně měla Kometa více než minutu přesilovku, odhodlala se k power play, po chybě se ale dostal ke kotouči Patera, který střelou do prázdné branky pečetil vítězství Kladna.

HC Kometa Brno - HC Vagnerplast Kladno 1:3 (1:0, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 5. Bičánek (R. Hruška, Kvapil) - 34. Bílek (Kalla, S. Treille), 59. Kuchler (Bicek), 60. Patera (Kuchler, Drtina). Rozhodčí: Minář, Mikula - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 7200 (vyprodáno).
Brno: Hovi - Kempný, Bičánek, Houdek, Stehlík, Malec, Mojžíš, Protivný - Jakub Svoboda, R. Hruška, Kvapil - Erat, Dopita, Dlouhý - Brabenec, R. Procházka, Hubáček - Jaroslav Svoboda, Huml. Trenéři: Lubina a Číhal.
Kladno: Falter - D. Růžička, Drtina, Mrázek, Šmach, L. Procházka, Piskáček - Bicek, Patera, Kuchler - S. Treille, Kalla, Bílek - Eberle, M. Látal, Bělohlav - Valský, Stieler, Kotrla. Trenéři: Tatíček a Kopecký.

Reklama

Související témata: