Hlavní obsah

Brno zabralo v Litvínově, který po debaklu vypadl z desítky

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova prohráli v 42. kole extraligy s Brnem vysoko 1:7 a klesli v tabulce na jedenácté místo, mimo pozice zajišťující postup do play-off. Kometa se tříbodového zisku dočkala po dvanáctizápasovém čekání, první výhry v pátém zápase na střídačce se dočkal i hlavní trenér Ladislav Lubina.

Článek

Domácí vstoupili do důležitého utkání aktivněji hned od prvních vteřin, ale brněnský brankář Hovi si se střeleckými pokusy Kracíka a Lukeše poradil. V páté minutě vybojoval puk Rindoš, ale ani nadvakrát úvodní branku utkání nevsítil. Poté následovala první šance hostů, ale Dlouhého střela šla vysoko nad domácí branku.

V deváté minutě si domácí hráči špatně rozebrali před brankou své soupeře a Brabenec nikým neatakovaný poslal Kometu do vedení. Benzina se pokusila ihned o odpověď, ale Černého pokus Hovi zneškodnil lapačkou. Na druhé straně zachránilo domácí od druhé inkasované branky tyčka, která zazvonila po bekhendové střele Hrušky.

Ve 14. minutě se hosté radovali z druhé branky. Před domácím brankářem opět nastali zmatky, kterých využil Dlouhý střelou nad Hüblovu vyrážečku. Za domácí se snažil snížit Viktor Hübl, ale zblízka Hoviho nepřekonal. A tak se opět radovali Brňané. Mojžíšovu bombu od modré zastavila až síť v litvínovské brance. V závěru první třetiny se prokličkoval do šance Jánský a Hübl dorážel, ale marně Hovi byl připraven.

Do druhé třetiny zpřeházeli domácí formace a pokusili vsítit rychlou branku, ale jak šance Lukeše, tak Jánského vyšli vniveč. Ve 27. minutě ujel domácím obráncům Hruška, ale forhendovým blafákem neuspěl. V polovině utkání vystihl brněnskou rozehrávku Lukeš, ale poté v krkolomné pozici nezakončil přesně. A tak opět udeřilo na druhé straně. Bičánek napřáhl na modré a vyhnal Hübla z branky. Druhý start v sezoně si tak připsal Brzobohatý. V závěru druhé části využili hosté početní výhodu, když Veselý ukázkově vymetl šibenici domácí svatyně.

Litvínovu se povedl vstup do závěrečné třetiny, již po 38 vteřinách vstřelil svou první letošní branku Stříteský. Ale to bylo z domácí strany vše. Poté se ještě zjevil v tváří tvář Hovimu Rindoš, ale bekhendový blafák mu finský brankář zneškodnil.

Ve 48. minutě se schylovalo k šarvátce, když shodili rukavice Černošek a Huml, ale čároví rozhodčí je rychle odtrhli a tak si oba vykoledovali pouze menší trest. V 54. minutě napřáhl z levého křídla lotyšský útočník Širokovs a Brzobohatému propadl puk pod lapačkou do branky. A to ještě nebylo brankovému přídělu konec, v závěru utkání se prosadil nejlepší brněnský střelec Hruška, který tečoval Bičánkovu střelu od modré.

HC Benzina Litvínov - HC Kometa Brno 1:7 (0:3, 0:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 41. Stříteský (Černý) - 9. Brabenec (Huml), 14. Dlouhý (Huml), 17. Mojžíš (Huml), 31. Bičánek (R. Hruška), 38. Veselý (Kvapil, Bičánek), 54. Širokovs (R. Procházka, Stehlík), 59. R. Hruška (Bičánek, Erat). Rozhodčí: Šindler, A. Jeřábek - Pešek, D. Jelínek. Vyloučení: 7:6, navíc Jánský (Litvínov) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 4216.
Litvínov: J. Hübl (31. Brzobohatý) - Černošek, Kubát, Stříteský, Jareš, Skuhrovec, Švarný, Gula - Jánský, V. Hübl, Kubinčák - Černý, Kracík, Lukeš - Majdan, Vopat, Jenáček - Bojer, Rindoš, Gerhát. Trenéři: Reichel a Kučera.
Kometa: Hovi - Mojžíš, Malec, Bičánek, Kempný, Houdek, Stehlík, Protivný - Jakub Svoboda, Dopita, Veselý - Erat, R. Hruška, Kvapil - Širokovs, R. Procházka, Hubáček - Brabenec, Huml, Dlouhý. Trenéři: Lubina a Číhal.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice