Hlavní obsah

Gulaši štěkal celý zápas, tak jsem mu ji pustil, řekl po derby slávista Vašíček

PRAHA

Sparťané splnili úkol, dále v sobě drží naději na play-off. V pátek porazili v derby bez větších potíží Slavii 3:0. Výhra, která se vždy cení. Poklidný zápas vybočil z kolejí minutu před koncem. Slávista Jiří Vašíček se dostal do potyčky se sparťanem Michalem Gulašim. Oba po pár sekundách putovali na lavici hanby. „Ten kluk štěkal celý zápas,“ řekl ke konfliktu Vašíček.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Slávista Jiří Vašíček během derby na Spartě.

Článek

Jak se vše seběhlo? Na modré mě přetáhnul přes lýtka. Přijel jsem k bráně, chtěl jsem to ubrzdit před Pepísem (sparťanský brankář Tomáš Pöpperle) on mě tam zase natlačil, tak jsem se otočil a prostě jsem mu ji pustil. On je kluk, který štěká, ale když dostane, tak si sedne na zadek. Když je na trestný, tak zase začne štěkat. Radši ať se pere a méně mluví.

Když jste oba odjeli na trestnou lavici, tak jste na sebe křičeli, gestikulovali. Můžete to přiblížit? Říkal jsem mu, že jestli chce, tak na mě může počkat u dvířek, že si to dáme znovu. Podle mě by měl zavřít pusu. Buď zavřít pusu, prát se, nebo držet hubu. Někteří kluci v extralize, když dostanou, tak to dokážou přiznat, ale on mezi ně nepatří.

Jak to viděl sparťan Michal Gulaši:
„On dojížděl k Pepísovi, já do něj trochu žďuchnul, hned mi dal ránu a skočil na mě. Připadalo mi to, jako by byl rád, že mě vidí. Pro mě to bylo nepodstatné, protože jsme vyhráli 3:0. V derby vždycky tečou nervy. Na trestné to byly emoce, něco jsme prohodili. Nedá se to úplně přesně říct, do novin to nepatří. Nemám mít z čeho strach, už vůbec ne z něho. Zápas skončil, podali jsme si ruce, tím to hasne.“

Když jste si podávali ruce, tak už bylo všechno v pohodě? Dělal, že mě nevidí. Já nemám problém podat někomu ruku, ale vážím si jiných hráčů.

Sparťané vám ale něco říkali po utkání, ne? Kuba Koreis říkal, že jsem se moc nevytáhnul. Je to pravda, možná jsem mu ji na ledě už nemusel pouštět, ale myslím, že on ví, co se dělo na modrý čáře. Měl by to přijmout.

V zápase šlo hlavně o body, toto vám nevyšlo, Sparta vyhrála 3:0. Utkání ovlivnil první gól, který padl asi po dvaceti vteřinách, ve druhé třetině se to opakovalo. Minule jsme nedali gól, teď znovu, neproměňujeme šance.

Máte strach o první postupovou šestku? Já bych nekoukal na šestku. My jsme původně koukali na desítku. Pokud se dostaneme do šestky, tak budeme jenom rádi. Myslíme na ni, ale extraliga je vyrovnaná, takže dvakrát prohrajeme a jsme dole. Musíme se hlavně soustředit na sebe, vyhrávat zápasy, potom se podíváme, jak jsme dopadli.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice