Hlavní obsah

Vedoucí Třinec rozdrtil Zlín, Černého Petra v boji o desítku dál drží Litvínov

PRAHA

Šesti zápasy se v pátek uzavřelo 45. kolo hokejové Tipsport extraligy. V dramatickém boji o desítku pro play-off je dál v nejhorší pozici Litvínov, který prohrál po samostatných nájezdech na ledě Mladé Boleslavi, má ale stejně bodů jako desátá Plzeň. V čele tabulky se osamostatnili hokejisté Třince, kteří po drtivém domácím vítězství nad Zlínem míří za Prezidentským pohárem pro nejlepší celek základní části.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Liberecký útočník Lukáš Vantuch (vlevo) bojuje o puk s útočníkem Slavie Tomášem Svobodou. Vyrovnaný duel nakonec rozhodl v prodloužení Petr Jelínek.

Článek

Oceláři sice prospali úvod utkání a už po osmnácti sekundách prohrávali, když Leškovu ránu od modré doklepl do branky Balaštík. Třinci se ale podařilo během dvanácti minut otočit vývoj utkání a v dalších třetinách už na ledě panovali jen domácí, jimž se podařilo vůbec poprvé v sezóně přehrát Zlín v normální hrací době. Oceláři se díky vítězství 7:1 opět se o něco přiblížili Prezidentskému poháru pro nejlepší celek základní části soutěže, Zlín zůstal čtvrtý.

Ztráta druhého Liberce narostla na šest bodů. Bílí Tygři totiž v pátek prohráli v prodloužení na ledě Slavie, která se v boji o elitní šestku zaručující přímý postup do čtvrtfinále play-off bodově dotáhla na České Budějovice. Severočeši v O2 Areně sice už po 71 sekundách vedli, Vondrka ale v závěru druhé třetiny zařídil vyrovnání a dva bod navíc pro domácí vystřelil 36 sekund před koncem nastavení Jelínek.

Jedinou branku viděli diváci v pardubické ČEZ Aréně, kde domácí přivítali v přímém souboji o pátou příčku České Budějovice. Úvodní tlak Východočechů korunoval gólem v 5. minutě Mezei a těsný náskok nakonec domácím stačil ke třem bodům. Obrovskou zásluhu na vítězství měl pardubický gólman Růžička, jenž povedenými zákroky ze závěru utkání nedovolil vyrovnání.

Kometa slaví posun na osmou příčku

Stále napjatá je situace na hraně elitní desítky, kde si na tři postupová místa dělá zálusk čtveřice týmů. V nejlepší pozici je momentálně brněnská Kometa, která napravila hrozivou domácí bilanci a po nejtěsnější výhře 1:0 nad Spartou se posunula na osmou příčku před Plzeň. Pro Pražany byla osmadvacátá porážka v sezóně potvrzením smutného faktu boje o baráž.

Karlovarští hokejité Nosek a Skuhravý se radují z gólu do sítě Kladna.foto: Právo/Jan Handrejch

Vítěznou premiéru na střídačce Karlových Varů prožil trenér Václav Baďouček, který v týdnu nahradil v roli odvolaného kouče Antonína Stavjaňu. Západočeši na ledě předposledního Kladna nastříleli čtyři góly, udrželi čisté konto a slaví zisk tří bodů, díky nimž se posunuli na deváté místo.

Na desáté místo klesla Plzeň, která ve čtvrteční předehrávce porazila Vítkovice, a na dálku mohli Západočeši děkovat poslední Mladé Boleslavi, která porazila Litvínov po samostatných nájezdech. Chemici tak brali jen bod a o skóre zůstali jedenáctí. Středočeši navíc přidělali starosti předposlednímu Kladnu, jehož náskok stáhli na pět bodů.

Zápasy 45. kola extraligy
Třinec - Zlín 7:1on-line
Branky: 7. Polák, 12. Květoň, 25. Hudec, 36. McGregor, 42. Zagrapan, 42. Polák, 46. Polanský - 1. Balaštík.
Mladá Boleslav - Litvínov 3:2 po sam. nájezdechon-line
Branky: 5. Divíšek, 41. Nouza, rozhodující nájezd Vrbata - 19. Trávníček, 37. V. Hübl.
Kladno - Karlovy Vary 0:4on-line
Branky: 4. T. Klíma, 16. Nosek, 54. Dej, 58. T. Klíma.
Pardubice - České Budějovice 1:0on-line
Branka: 5. Mezei.
Slavia Praha - Liberec 2:1 v prodl.on-line
Branky: 38. Vondrka, 65. Jelínek - 2. Bartovič.
Brno - Sparta Praha 1:0on-line
Branka: 40. Procházka.
Předehráno: Plzeň - Vítkovice 3:1

Reklama