Hlavní obsah

Karlovy Vary udolaly Slavii po nájezdech, rozhodl Skuhravý

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů porazili ve 46. kole extraligy Slavii 3:2 po samostatných nájezdech a uspěli tak i ve druhém duelu pod vedením nového hlavního trenéra Václava Baďoučka. O teprve desáté výhře Energie v domácím prostředí v sezóně rozhodl kapitán Václav Skuhravý. Pražané prohráli teprve druhé samostatné nájezdy v sezóně.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Karlovarští hokejité Nosek a Skuhravý se radují z gólu.

Článek

Domácí se mohli dostat do vedení už po 19. sekundách, osamocený Kumstát však brankáře Kopřivu nepřekonal. Tato situace předznamenala aktivní hru obou mužstev v úvodní třetině. Pražané následně kontrovali nebezpečnou střelou obránce Kuboše.

Oba celky si díky výrokům rozhodčích vydatně vyzkoušely hru v početní výhodě, ta však v úvodu zápasu nesvědčila ani jednomu ze soupeřů. Větší příležitosti si vytvářeli hráči při rovnoměrném zastoupení na ledě. Ve 12. minutě prokličkoval Pech přes střední pásmo a jeho střela skončila na spojnici pravé tyče Kopřivovy branky.

Úvodní gól však mohl vstřelit hostující Poletín, který ale bombou z levého křídla Mensatora neprostřelil. Skóre se měnilo v 19. minutě, kdy se trefil Pospíšil ze Slavie.

Druhé dějství začala Energie přesilovou hrou a tlakem. Srovnat mohlDej, který ale ve 26. minutě přestřelil ležícího Kopřivu i branku. V polovině zápasu pomalu tlak Západočechů ustával a Slavie se dostávala k nebezpečným protiútokům. V aktivitě vynikala zejména čtvrtá řada Pražanů v čele se Sklenářem.

Karlovy Vary ve své snaze s výsledkem něco udělat ve svém snažení neumdlévaly, ale obrana Slavie perfektně zahušťovala prostor před Kopřivou. A střely, které k němu prošly, gólman Pražanů zastavil. V polovině třetí třetiny hráli domácí 103 sekund dlouhou přesilovku pět na tři, ale vyrovnat dokázali až při "klasické" přesilovce. Kopřivu překonal Sailer. Z důvodu podezření, že branka byla dosažena vysokou holí ji musel potvrdit videorozhodčí.

Vyrovnání "sešívané" nabudilo. Výsledkem byla skvělá akce tria Vašíček, Roth a zakončujícího Svobody, kteří v 58.minutě, po přihrávkách na jeden dotek, otočili vývoj zápasu opět na stranu Slavie. Energii se ale podařilo vyrovnat, když Kopřivu prostřelil Nosek. I jeho gól musel potvrdit videorozhodčí.

Ofenzivní a dramatický zápas tak dospěl do prodloužení, ve kterém si žádné z mužstev nevypracovalo větší šanci. Při samostatných nájezdech byli šťastnější domácí. Kopřivu překonali Skuhravý a Nosek, za Slavii se netrefil Vondrka ani Svoboda.

HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha 3:2 po SN (0:1, 0:0, 2:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 52. Sailer (Pech, Nosek), 59. Nosek (Skuhravý, Kumstát), rozhodující nájezd Skuhravý - 19. Pospíšil (Sklenář), 58. T. Svoboda (Vašíček, Roth). Rozhodčí: Hradil, Jeřábek - Lederer, Gebauer. Vyloučení: 4:9, navíc M. Kopřiva (Slavia) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 4025.
Karlovy Vary: Mensator - Nosek, Čutta, Dobroň, Gřegořek, Sloboda, M. Rohan, Přindiš, Prošek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Sailer, Pech, Zaťovič - Skladaný, T. Klíma, Dej - Vachovec, Zucker, T. Rohan. Trenéři: Baďouček, Pešout a Kněžický.
Slavia Praha: M. Kopřiva - Roth, Vašíček, Kuboš, Barák, Kolařík, Žižka, Krejčík - Krenželok, Třetina, Vondrka - T. Svoboda, Jaškin, Tomica - Micka, P. Jelínek, Doležal - Pospíšil, Sklenář, Poletín. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.

Reklama

Související témata: