Hlavní obsah

Litvínov vyhrál v Třinci, Plzeň má bod ze Slavie. Brno a Vary vyšly naprázdno

PRAHA

Dramatický boj o postup do play-off hokejové Tipsport extraligy pokračoval v úterý 47. kolem. Nejvíce pozornosti je v současnosti upřeno na osmé až jedenácté místo. Zatímco Litvínov dokázal vyhrát na ledě vedoucího Třince, Karlovy Vary i Kometa Brno vyšly bodově naprázdno. Další zájemce o účast v elitní desítce Plzeň prohrála na ledě pražské Slavie po samostatných nájezdech.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Třinecký David Květoň objíždí litvínovskou branku. Brankář Martin Volke sleduje puk.

Článek

Třinec v prvním utkání sezóny doma Litvínov rozprášil 10:1, jenže tentokrát bylo všechno jinak. Litvínov bojuje o postupovou desítku a i díky dvěma brankám Viktora Hübla vyhrál na ledě soupeře 3:1. Pod novým koučem Vladimírem Kýhosem tým bodoval ve všech pěti utkáních a čtyři z nich dokázal vyhrát.

Kladno se utápí v sérii sedmi porážek za sebou, tentokrát nestačilo doma na Liberec 0:3. Neprosadila se ani čerstvá posila ze Sparty Radek Smoleňák. Bílí tygři se i díky dvěma gólům Tomáše Urbana bodově dotáhli na vedoucí Třinec a mohou pomýšlet na vítězství v základní části a s ním spojený zisk Prezidentova poháru.

Zlín v posledních dvou zápasech zaznamenal pouze po jedné brance, proti Spartě se domácí prosadili až v polovině zápasu zásluhou Petra Holíka. Na rozdíl dvou branek pak ve třetí třetině zvýšil Ondráček a na konečných 3:0 upravil Köhler. Se Spartou získali Berani v této sezóně deset bodů z dvanácti možných.

Na jedenáctou příčku padá Brno

Zápas Mladé Boleslavi a Karlových Varů nabídl v listopadu nevídanou přestřelku a hodně branek padalo i tentokrát. Domácí sice v začátku zápasu dvakrát prohrávali, ale ve druhé části dvěma góly během šesti minut skóre otočili. Divíšek pak hned na začátku třetí třetiny zvýšil na 4:2, hosté už v závěru dokázali skórovat jen jednou. Mladá Boleslav už ztrácí na předposlední Kladno pouhé tři body.

Už více než dva měsíce se Brňanům nedaří vyhrát dva zápasy po sobě s plným bodovým ziskem, tentokrát předvedli svým fanouškům hodně utrápený výkon proti Českým Budějovicím. V polovině zápasu prohrávali už o čtyři branky a i když se v závěru vzpamatovali, na bodový zisk to nestačilo. V dresu hostí slavila výhru i nová posila ze Sparty Jiří Vykoukal, Kometa vystřídala Litvínov na první nepostupové příčce pro play-off.

Kapitán Plzně Martin Straka se snaží tečovat puk před gólmanem Slavie Miroslavem Kopřivou.foto: Právo/Petr Hloušek

V Pardubicích se uskutečnila čtvrtá repríza finále předešlé sezóny mezi domácím mistrem a Vítkovicemi. Vítkovicím dochází dech, ještě nedávno vedoucí celek soutěže pomalu padá tabulkou a už se sotva drží v první čtyřce. Pardubicím nedokázali hosté vstřelit ani jedinou branku, v domácím dresu vedle gólmana Růžičky zářil i Martin Bartek, který byl u tří ze čtyř branek.

Slavia v předposledním domácím utkání v základní části nastoupila proti Plzni stejně jako soupeř v historických dresech, slavila totiž 110 let existence klubu. Oslavy se domácím nakonec povedly, Plzeň udolali 4:3 po samostatných nájezdech, když rozhodl Tomáš Svoboda. Zatímco Slavia se přiblížila elitní šestce, Plzeň se drží v desítce pro play-off.

Hokejová Tipsport extraliga, 47. kolo:
Třinec - Litvínov 1:3on-line
Branky: 24. D. Květoň - 6. a 27. V. Hübl, 34. Majdan.
Kladno - Liberec 0:3on-line
Branky: 5. a 44. Urban, 33. M. Hořava.
Zlín - Sparta Praha 3:0on-line
Branky: 35. Holík, 49. Ondráček, 53. Köhler.
Ml. Boleslav - K. Vary 5:3on-line
Branky: 20. Štefanka, 34. Benda, 40. Pabiška, 41. Divíšek, 51. D. Vrbata - 17. Sailer, 23. Dobroň, 50. Kumstát.
Brno - Č. Budějovice 2:5on-line
Branky: 54. Širokovs, 59. Erat - 20. a 32. L. Květoň, 2. Mikeska, 5. R. Pšurný, 60. Gulaš.
Pardubice - Vítkovice 4:0on-line
Branky: 29. a 48. Bartek, 10. Buchtele, 40. Pineault.
Slavia Praha - Plzeň 4:3 po sam. nájezdechon-line
Branky: 1. Jelínek, 41. Vašíček, 48. Micka, rozh. nájezd T. Svoboda - 8. a 50. Vlasák, 45. Vostřák.

Reklama