Hlavní obsah

Hokejisté Zlína porazili Vítkovice a jsou v tabulce třetí

ZLÍN

Hokejisté Zlína porazili ve 49. kole extraligy Vítkovice 5:1 a postoupili před svého nedělního soupeře na třetí místo tabulky. Po vyrovnané první třetině rozhodl Zlín o své výhře ve druhém dějství, ve kterém se třikrát gólově prosadil. Dvěma góly se na úspěchu Beranů podíleli Michal Důras a Bedřich Köhler.

Článek

Do první vážnější šance se dostal hned na začátku zápasu Holík, který tvrdě vypálil a gólman Málek si připsal první důležitý zákrok. Už ve čtvrté minutě byl vyloučen Hamrlík. V dobré šanci zamířil Huna jen do brankáře Duby. První oslabení tak Zlín ubránil. Důrazný Klimek se poté v pěkné individuální akci prosmýkl mezi dvěma bránícími protihráči, brankáře Dubu ale nepřekonal.

To se podařilo až v 8. minutě Důrasovi, na jehož gól ale poměrně rychle odpověděl Káňa. Ve 14. minutě se Zlínu otevřela čtyřminutová přesilovka. Vyšší trest inkasoval po faulu na Švrčka Klimek. Zlín zatlačil svého soupeře do defenzívy, ale Málek odolal spršce střel a Zlín tak přesilovku nevyužil. Oba týmy předváděly fyzicky náročný hokej plný osobních soubojů.

Úvodních deset minut druhé třetiny opanovali hokejisté Zlína. Ve 23. minutě vrátil vedení na stranu domácích Köhler. A tentýž hráč zaúřadoval o chvíli později. Leška vystřelil do gólmana Málka a k odraženému kotouči se dostal Köhler, který pohodlně poslal puk do prázdné branky.

Ani s průběžným vedením 3:1 nebyli zlínští hráči spokojeni. Ve 28. minutě seděl na trestné lavici vítkovický Huna, jehož prohřešek Zlín potrestal. Podruhé v zápase se prosadil Důras, který střelou z pravého kruhu pro vhazování brankáře Málka nekompromisně prostřelil.

V závěru druhé dvacetiminutovky Zlín nevyužil dvojnásobnou přesilovku v délce 74 vteřin po faulech Sýkory a Punčocháře. Páté branky se však domácí dočkali hned na začátku třetí části, kdy se prosadil Leška. V pohodě hrající tým Zlína sebemenší drama nepřipustil. V nebezpečné situaci potrápil Vlach vítkovickou obranu v čele s brankářem Málkem. Zmírnit výsledek se severomoravskému týmu nepodařilo, hokejisté Zlína si vítězství vzít nenechali.

PSG Zlín - HC Vítkovice Steel 5:1 (1:1, 3:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Důras (T. Sýkora, I. Rachůnek), 23. Köhler (Leška), 26. Köhler (Leška, Balaštík), 28. Důras (I. Rachůnek), 41. Leška (Linhart, Hamrlík) - 10. Káňa (Strapáč). Rozhodčí: Jeřábek, Rudý - Bryška, Dřínovský. Vyloučení: 2:7. Využití: 1:0. Diváci: 5208.
Zlín: Duba - Hamrlík, Linhart, Švrček, Galvas, Řezníček, Míka, Matějíček, Bořuta - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, T. Sýkora, I. Rachůnek - F. Čech, Balán, Sivák - Holík, Roman Vlach, J. Ondráček. Trenéři: Venera a Rostislav Vlach.
Vítkovice: Málek - Vosátko, Malík, Ovčačík, Trnka, Punčochář, Voráček, Rehák - J. Sýkora, Húževka, Tomas - Huna, Burger, Szturc - Pohl, Vrána, Klimek - Ujčík, Strapáč, Káňa, od 41. navíc Šedivý. Trenéři: Trličík a Moták.

Reklama

Související témata: