Hlavní obsah

Hokejisté Třince zdolali Plzeň a získali Prezidentský pohár

TŘINEC

Hokejisté Třince porazili v 51. kole extraligy Plzeň 4:0 a vybojovali Prezidentský pohár pro vítěze základní části nejvyšší soutěže. Dvěma góly zápas rozhodl Radek Bonk, brankář Peter Hamerlík už pošesté v sezoně uhájil čistý štít. Plzeňští po šesti zápasech v řadě vyšli bodově naprázdno.

Článek

Svižný duel byl nejlepší pozvánkou na play off. Hokej ve vysokém tempu a s totálním nasazením zvedal diváky ze sedadel, v první části scházely jenom góly. Brankáři se museli činit na obou stranách, ale při závěrečném náporu v první části přece jen více plzeňský Horčička, jenž zmařil stoprocentní příležitost Polákovi.

Od druhé části už měl více ze hry Třinec. Do varu ho dostala minutová přesilovka pět na tři, přestože ji nevyužil. Oceláři však byli aktivnější a ve 28. minutě se prosadili zásluhou Bonka, jehož střela Horčičkovi pod levým betonem proklouzla do branky.

Nad ostatní v souboji vyčníval třinecký střelec Růžička. Hýřil pohybem a v 32. minutě byl za aktivitu odplacen gólem, když na červené čáře ujel Modrému a trefou o tyčku puk podruhé poslal do plzeňské sítě. Ještě v druhém dějství mohl přidat pečeť na třinecké vítězství třetím gólem Polanský, ale po Jeřábkově faulu na Horčičku z trestného střílení nevyzrál.

Domácí však výhru pojistili v závěru. Téměř po třech měsících se dočkal gólové radosti Kohn, kterému před odkrytou klec naservíroval ideální pas Hrabal. Ve vítězné euforii Třinec tlačil dále a Bonk bekhendem přidal i svůj druhý zásah. Hosté se marně snažili o čestný úspěch, její vyhlášená ofenzíva už v druhé polovině utkání nebyla ani zdaleka tak nebezpečná jako v úvodu. V Třinci i podruhé prohráli 0:4 a ve Werk Aréně v sezoně neskórovali.

HC Oceláři Třinec - HC Plzeň 1929 4:0 (0:0, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 28. Bonk (M. Růžička, Seman), 32. M. Růžička (Polák, Zíb), 49. Kohn (Hrabal, Peterek), 51. Bonk (Varaďa). Rozhodčí: Müllner, Orság (oba SR) - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Diváci: 4464.
Třinec: Hamerlík - Hrabal, Seman, Krajíček, Zíb, Lojek, Hudec - Varaďa, Bonk, M. Růžička - D. Květoň, Polanský, Polák - Kohn, Peterek, Orsava - Hrňa, McGregor, Zagrapan. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.
Plzeň: Horčička (51. Salfický) - Jeřábek, Jiří Hanzlík, St. Pierre, Modrý, Benák, Frolo, Dresler - Vostřák, Straka, Vlasák - Stránský, Jan Kovář, Svačina - Lammers, Slaney, Johnson - T. Rachůnek, Plášek, Dvořák. Trenéři: M. Jelínek a Razým.

Reklama

Související témata: