Hlavní obsah

Litvínov porazil Liberec a zajistil si postup do play off

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova porazili v 51. kole extraligy Liberec 4:3 a definitivně si zajistili postup do předkola play off. Hosté naopak díky porážce přišli o šanci ovládnout základní část soutěže. Hrdinou utkání na Stadionu Ivana Hlinky Richard Jareš, jenž nejprve vyrovnal na 3:3 a v 59. minutě zápas svým druhým gólem rozhodl.

Článek

Již po 30 vteřinách hry ohrozil litvínovského brankáře Volkeho bekhendovým pokusem kapitán Tygrů Nedvěd, ale domácí gólman byl koncentrován od prvních vteřin hry. Na druhé straně se pokoušel překvapit Vošvrdu střelou od mantinelu Trávníček, ale liberecký brankář si připsal první úspěšný zákrok.

Poté po 121 vteřinách hry ale po Vošvrdově špatné rozehrávce Liberec inkasoval. Majdan vystihl jeho rozehrávku a bekhendovým blafákem poslal Benzinu do vedení. Vedení domácím vydrželo pouze 71 sekund, poté vyrovnal po rychlém protiútoku Dušek.

V osmé minutě hostům opět nevyšla rozehrávka, ale Černý toho tentokrát nedokázal využít. Z mezikruží trefil pouze Vošvrdu. V polovině první části Klimenta prověřil Volkeho střelou z levého křídla a domácí brankář ani nevěděl jak puk chytil. V 15. minutě předvedli domácí, jak se využívá přesilová hra. Po krásné kombinaci nejprve Kubinčák z dorážky netrefil branku, ale napodruhé stál dobře a puk dorazil za Vošvrdova záda.

O rychlou odpověď se pokusil Dušek, který udělal stojný sloup ze Stříteského, ale v dobré pozici nedal. Poté se po Kudrnově teči kotouč zastavil na brankové čáře u pravé tyčky Volkeho svatyně a domácí obránce ho uklidil do bezpečí.

Nástup do druhého dějství vyšel lépe tygrům, když se o vyrovnání po 109 vteřinách hry postaral krásnou střelou od modré obránce Holub. Ve 29. minutě při hře čtyř proti čtyřem se odhodlal k odvážnému sólu obránce Pavlů, ale ani nadvakrát Volkeho nedokázal překonat. V polovině utkání Černý střílel vysoko nad, puk se odrazil od zadního mantinelu a Jánský se ihned pokoušel dorážet, ale netrefil branku.

Ve 35. minutě se Bartovič probil od hrazení do střelecké pozice, ale nedal. Poté hosté vstřelili vedoucí branku, střelcem byl kapitán Nedvěd, ale rozhodčí gól neuznali, protože Tygři hráli v šesti.

I vstup do závěrečného dějství vyšel lépe libereckým hráčům, když se po Klimentově střele prosadil Víšek. Domácí tato branka ale nepoložila, spíše je nakopla. Nejprve se o vyrovnání pokoušel Hübl a následně i Vopat, ale ani jeden úspěšní nebyli.

To se domácím povedlo až v 45. minutě, když ex-liberecký obránce Jareš střelou z mezikruží vyrovnal. Poté tvrdě pálil Gula a Vošvrda měl plné ruce a nohy práce s jeho střelou. Lukeš se ihned po buly prodral do zakončení, ale vedoucí branku nedal. Vypadalo to, že se oba týmy spokojí s remízovým stavem, ale v závěru utkání hrála Benzina 87 vteřin přesilovou hru pěti proti třem a již po 20 sekundách ji bombou od modré dokázal využít opět Jareš. Třetí využitou přesilovkou tak nasměroval domácí k vítězství, kterým si zajistili postup do předkola play off.

HC Benzina Litvínov - Bílí Tygři Liberec 4:3 (2:1, 0:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 3. Majdan, 15. Kubinčák (Černošek, Jenáček), 45. Jareš (V. Hübl, Lukeš), 59. Jareš (Lukeš, Jenáček) - 4. Dušek (Nedvěd, Kudrna), 22. Holub (Vak), 42. Víšek (Klimenta, Vak). Rozhodčí: Blecha, Hradil - Barvíř, Poruba. Vyloučení: 4:9. Využití: 3:0. Diváci: 5234.
Litvínov: Volke - Černošek, Kubát, Jareš, Stříteský, Švarný, Skuhrovec, Gula - Kubinčák, V. Hübl, Lukeš - Jánský, Kracík, Jenáček - Černý, Vopat, Trávníček - Majdan, Bojer, Gerhát. Trenéři: Kýhos a Kučera.
Liberec: Vošvrda - Čakajík, Hunkes, Moravec, Derner, Trončinský, Holub, Pavlů - Dušek, P. Nedvěd, Kudrna - Špaček, Podkonický, Bartovič - Klimenta, Vak, Víšek - Urban, Ondřej, Vantuch. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.

Reklama

Související témata: