Hlavní obsah

Pardubice porazily Boleslav a ve čtvrtfinále je čeká Zlín

PARDUBICE

Poslední kolo základní části hokejové Tipsport extraligy je minulostí. Úřadující mistr porazil poslední tým tabulky. Pardubice vyhrály nad Mladou Boleslaví 1:0. Domácí půjdou do play-off z páté příčky a změří síly se Zlínem, hosté si do záchranářských bojů přinesou ztrátu dvou bodů na předposlední Kladno.

Článek

Jediná střela pronikla za záda boleslavského brankáře Marka Schwarze v první třetině. Pro domácí to bylo určitě málo, ale hostující gólman více nepovolil. Nestačil pouze na střelu od mantinelu, kterou vyslal Adam Pineault v šesté minutě.

Byl to právě Schwarz, který držel poslední tým tabulky v naději, že by hosté mohli získat nějaké body do záchranářských bojů o udržení v nejvyšší soutěži.

Prvních dvacet odehraných minut nenasvědčovalo, že by mělo padnout rekordních čtrnáct gólů, což je nejvíce branek v historii těchto dvou soků v extralize. V minulém utkání 9. ledna Pardubice vyhrály v Boleslavi 8:6. V zahajovací části padlo osm branek!

Neuznaný gól hostí pro vysokou hůl

Hosté hráli v úvodu prostředního dějství přesilovou hru, ale provedení bylo zoufalé. Ve 28. minutě se zmar jen potvrdil. Na gólmana Martina Růžičku jel sám Tomáš Demel, neuspěl. Uběhlo pár sekund a před pardubickým mužem v brance se ocitl David Vrbata. I on nedokázal srovnat skóre. Po těchto dvou momentech domácí publikum opět vyvolávalo svého brankáře.

Rušno bylo přesně v čase 32:18. Hosté hráli přesilovou hru, vstřelili gól, ale rozhodčí pro vysokou hůl jejich trefu neuznal. Přišel čas videa, to jen potvrdilo verdikt sudích - gól neplatil.

Boleslavští se v další početní výhodě osmělili, měli šance, ale vyloučení Branislava Mezeie nedokázali zužitkovat. A to šlo ve druhé třetině o třetí přesilovku. Domácí měli jednu, ve 39. minutě Radovan Somík nastřelil horní tyčku. Pardubičtí ale stále mohli vstřelit gól, hráli pět na tři, ale za čtyřicet sekund nic nevymysleli, a tak prostřední část nepřinesla změnu skóre.

Hosté v prvních pěti minutách třetí části hráli dvě početní výhody. Vždy za provinění Mezeie, ten byl z domácích hříšníků třikrát v řadě na lavici hanby. Ale překonat Růžičku byl velký problém. Stejně na tom byli od šesté minuty i domácí, Schwarz držel boleslavské naděje.

Z gólové radosti se už ale nikdo neradoval, rozhodla jedna jediná šťastná trefa. Minule čtrnáct gólů, v posledním kole základní části jeden gól. I to je hokej.

Pardubice - Mladá Boleslav 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Branka a nahrávky: 6. Pineault (Buchtele, Špirko). Rozhodčí: Hodek, Trombík - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 8:6. Bez využití. Diváci: 8620.
Růžička – Drtina, Kaberle, Kočí, Kolář II, Jillson, Mezei, Píša, Mocek – Kolář I, Koukal, Rákos – Somík, Zohorna, Bartek – Pineault, Špirko, Buchtele – Semorád, Kousal, Radil. Trenér: Josef Jandač.
Schwarz - Hay, Mikuš, Žabka, Chaloupka, Lehikoinen, Marušák, Dudáš, Macháček – Benda, Divíšek, Nouza – Demel, Vrbata, Plodek – Boháč, Tvrdík, Hyka – Gajovský, Bahenský, Matějovský. Trenér: Miloš Holaň

Reklama