Hlavní obsah

Hokejisté Brna přehráli Spartu přesnější koncovkou

BRNO

Přesnější koncovka a výkon brankáře Hoviho zajistily hokejistům Komety Brno v druhém kole skupiny o udržení v extralize vítězství nad Spartou 4:1. Brňané pokračovali po pátečním vítězství nad Mladou Boleslaví v pohodovém hokeji, v němž ale nechyběly přesné kombinační akce. Sparta se sice snažila, v koncovce jí však chyběla produktivita.

Článek

Na sestavě Komety bylo patrné, že soutěž dohrává už jen z povinnosti. Trenér Ladislav Lubina měl tentokrát k dispozici pouze sedm stálých útočníků. Stejně jako v pátek zaskočil v třetí čadě obránce Houdek a extraligovou premiéru prožil junior Branislav Jankovič.

Na výkonu Brňanů ale absence několika útočníků nebyla znát. Vytvářeli si tlak, který však v úvodní třetině zakončil pouze jednou brankou Dlouhý po Jankovičově asistenci. Sparta spoléhala spíše na brejky, z kterých se však neprosadila.

Největší šanci měl ve vlastním oslabení v 23. minutě Ton, jenž unikl po Stehlíkově chybě domácím zadákům, při pokusu o blafák jej ale Hovi vytlačil za branku. Po půlhodině hry pro změnu trefil tyčku branky Sparty obránce Mojžíš.

O čtyři minuty později na druhé straně Ton poslal do úniku za brněnskými obránci Kafku, jenž netrefil opuštěnou branku. Dalšího gólu se diváci dočkali až těsně před koncem druhé třetiny, kdy obránce Protivný prostřelil od modré čáry brankáře Novotného. Protivný si připsal první letošní extraligový gól.

Dnešní střeleckou normu jednu branku za třetinu Kometa porušila až v poslední dvacetiminutovce. V 47. minutě po akci Radka Procházky se ocitl před brankářem Novotným osamocený Balej, jenž pohotově poslal kotouč do sítě.

Až sedm minut před koncem se konečně prosadila střelecky i Sparta, jejíž jedinou branku zaznamenal Bartánus. Tři minuty před koncem zkusil trenér Hořava při přesilovce svého týmu zápas zdramatizovat hrou bez brankáře. Jenže po chybě v rozehrávce se dostal do protiútoku obránce Stehlík, jenž od půlící čáry poslal puk do opuštěné branky.

Brno - Sparta 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 12. Dlouhý (Jankovič), 40. Protivný (R. Procházka, Hubáček), 47. Balej (R. Procházka), 58. Stehlík (Mojžíš) - 54. Bartánus (S. Treille, O'Brien). Rozhodčí: Kalivoda, Pešina - Jílek, Jindra. Vyloučení: 4:6, navíc O'Brien (Sparta) na 10 min. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 3308.
Hovi - Mojžíš, Malec, Ostrčil, Bičánek, Protivný, Stehlík - Erat, Koreis, Kvapil - Balej, R. Procházka, Hubáček - Jankovič, Houdek, Dlouhý. Trenéři: Lubina a Číhal.
Novotný - Philipp, Gulaši, Macholda, O'Brien, Jan Hanzlík, Husák, Zacpálek - Bartánus, Kratěna, Hromas - Ton, Výborný, S. Treille - Žálčík, Luňák, Kafka - Pacovský, D. Tůma, Pavel. Trenéři: M. Hořava st. a Rulík.

Reklama