Hlavní obsah

Slavia hrála šedesát minut. To se bohužel potvrdilo, litoval liberecký Nedvěd

LIBEREC

Vysvětloval, byl v klidu, až vše znenadání ukončil. Pár minut po prohraném zápase byl liberecký hokejista Petr Nedvěd rozpálený, na otázky odpovídal v teplácích a dresu. Pak někdo zapomněl zavřít dveře, v ten moment jako byste stáli venku nazí. Příval studeného klima povídání uťal, kapitán Tygrů odešel do šatny. „Takhle budu mít zítra čtyřicítky,“ rozčílil se.

Foto: Břetislav Fiala, ČTK

Petr Nedvěd úsměvy po prohraném utkání nerozdával.

Článek

Hraje se play-off, všechno může rozhodnout, každý detail má své místo. Pokud by měl Liberec přijít o Nedvěda, nemohl by hrát třetí nejproduktivnější muž základní části. „Věděli jsme, že nahází klacky na led. Věděli jsme, že budou hrát šedesát minut, to se bohužel potvrdilo, my jsme závěr nezvládli,“ přiznal zkušený forvard.

Liberec vedl 4:2, čtvrtou trefu si připsal právě Nedvěd, ale za dvacet sekund snížil Michal Vondrka.

„Škoda třetího gólu do kabiny, ten jim dal křídla,“ přiznal liberecký lídr, který kousal obtížněji i další záležitost sobotního večera. Ke konci utkání byli domácí poslaní na trestnou lavici za příliš mnoho hráčů na ledě.

Byla to chyba ze strany sudích 

„S tímto bych chtěl trochu polemizovat, tam bylo jasný střídání. Když letí puk k vlastní střídačce, hráč leze na střídačku a druhý tam skočí, tak puk je tam. Tohle se nemůže pískat, nemá cenu polemizovat, prostě to bylo odpískaný, byla to chyba ze strany sudích, ale tohle jsme měli zvládnout. Tomu se musíme vyvarovat,“ přiznal nakonec Nedvěd.

V zahajovacím čtvrtfinálovém klání se v ideálním rozpoložení nepředvedli oba gólmani, slávistický Miroslav Kopřiva a liberecký Marek Pinc, celkem inkasovali devětkrát. „Na Kopřivu jsme chtěli ve třetí třetině hodně střílet, vyvinout tlak, to se nám v některých případech podařilo, ale on už to zavřel, to rozhodlo,“ uznal Nedvěd.

A jak srovnat sérii? „Soupeř má vynikající obranu, my máme brejkové hráče, toho budeme muset využívat, dostávat soupeře pod tlak, tak jako v první třetině, ta byla z naší strany vynikající, naopak třetí byla nešťastná,“ řekl Nedvěd pár okamžiků předtím než se díky zimě přesunul s hartusením do šatny.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.