Hlavní obsah

Koukal prožil Jiříkovo vidění a do semifinále žádná velká hesla neplánuje

PARDUBICE

Kapitán dovedl mužstvo do dalšího kola hry zvané - play-off hokejové extraligy. Pardubický útočník Petr Koukal vstřelil Zlínu ve čtvrtém utkání dva góly, i ty pomohly k poslednímu kroku. Úřadující mistr je v semifinále, vyhrál už šestnáctý vyřazovací zápas v řadě. „Ztratit tento zápas, tak by se Zlín nadechl a jeli bychom k nim. Bůh ví, jak by to dopadlo, jsem rád, že je konec,“ oddechl si mistr světa z Německa.

Hokejisté Pardubic slaví postup přes Zlín.

Článek

Zápas pro vás nezačal vůbec dobře, že? Velká klika prvního gólu před koncem první třetiny, ten nás zvednul. Počítali jsme s tím, že na nás nastoupí, ale my jsme nestíhali, prohrávali osobní souboje. Zlín v první třetině jednoznačně kraloval. Dostali jsme se na začátku druhé třetiny do vedení, což nás trochu uklidnilo.

Co zlínský vyrovnávací gól na 2:2?

Beci si to dávali mezi sebou, šel jsem proti Hamrlíkovi, ten puk byl pět centimetrů za čárou, kluci ze střídačky říkali, že Hamrlík to taky viděl, dělal oblouk a přestával hrát, ale rozhodčí to neviděl. Tohle bylo sporný, ale další střídání jsem absolutně nepochopil. Hráč hodil puk do třetiny od červený čáry a rozhodčí nepískli ani ofsajd a Zlín šel do šance. Ten puk byl snad u časomíry, byl jsem v Jiříkově vidění.

Ale to už asi nevadí, ne? To jo. Pak nám začali ofsajdy pískat asi minutu před koncem, když to bylo 6:2.

V čem jste byli v sérii lepší než soupeř, vyhráli jste 4:0 na zápasy... Dokázali jsme eliminovat jejich první lajnu. Kromě prvního utkání si nepamatuji, že by nám dali nějaké góly. Dneska dali sice gól v přesilovce, ale jinak jsme je dokázali pokrýt.

Čeká vás semifinále... Dál to nijak nevidím. Teď budu absolutně regenerovat a čekat na soupeře. Půjdeme do toho, budeme hrát náš nejlepší hokej a uvidíme, jak to dopadne, ale žádná velká hesla, nic takového nebude od nás znít.

Zlínský brankář Tomáš Duba inkasuje branku v utkání s Pardubicemi. Z gólu svého spoluhráče Jana Starého se raduje Petr Koukal.foto: ČTK/Alexandra Mlejnková

Pardubice vyhrály už šestnáct utkání v play-off v řadě, co k tomu říci? Teď jsme vyhráli čtyři. Tamto je pravěk, jak říká náš trenér, to se stalo loni. Je to hezká šňůra, ale já bych zápasy nesčítal. V další sérii nám to k ničemu asi nebude. Že by nám někdo přičetl nějaký plusový vítězství? To nám asi nedají.

Cítíte, že má mužstvo zkušenosti po loňské mistrovské sezóně? Sebevědomí tam z loňska asi nějaké je, ale i tak nás dokázal Zlín dnes v první třetině jednoznačně přejet. Může být sebevědomí, ale všeho s mírou. Budeme dělat, co řekne trenér, sebevědomí jo, ale nesmíme lítat někde nahoře. Jako třeba akce do prázdné brány, takhle to v play-off nechodí.

Loni kraloval v brance Dominik Hašek, letos je jedničkou Martin Růžička... Chytá perfektně, dneska to předvedl, chytal ve všech zápasech senzačně, nedostal laciný gól. Ale je to o celém mužstvu. Každý tým, který chce uspět, musí mít gólmana. Je to o tom, jak mu pomůžeme. Když na něj půjde deset samostatných nájezdů, pětkrát dva na jednoho, tak to nemůže vychytat žádný brankář. My mu musíme pomáhat.

Cítíte v něm jistotu? Jasně.

Bude následovat nějaká oslava, máte téměř dva týdny do další série? Já slavit nebudu, já bych se z toho nedostal. Nebo si dám pivo a je konec.

Jste hodně unavený? Jo, to je každý. Máme čas na regeneraci. Loni jsme tyhle pauzy zažili, jsem rád, že nemusím nikam jet. Ztratit dneska zápas, tak by se Zlín nadechl a jeli bychom k nim. Bůh ví, jak by to dopadlo, jsem rád, že je konec.

Reklama

Související témata: