Hlavní obsah

Kladno zdolalo Mladou Boleslav a uniklo jí na šest bodů

KLADNO

Hokejisté Kladna zdolali v 5. kole skupiny o udržení v extralize v přímém souboji o únik baráži poslední Mladou Boleslav 4:3 a unikli jí na rozdíl šesti bodů. Středočeši si navíc vylepšili bilanci v šestém vzájemném zápase v sezoně už čtvrtou výhrou. Zápas rozhodl v 47. minutě Jakub Valský, který si připsal celkem tři body za dva góly a jednu asistenci.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Radost hokejistů Kladna

Článek

Kladnu se vydařil vstup do utkání, když v třetí minutě využilo po 15 vteřinách přesilovku při Marušákově vyloučení. Patera přihrál z pravé strany před brankoviště Bickovi, který prostřelil Schwarze. Hosté vyrovnali také z početní výhody, když při Procházkově trestu skóroval Divíšek. Další šanci domácích měl v sedmé minutě Valský, na druhé straně vychytal v přesilovce Mladé Boleslavi Loskota Cikánek.

V 13. minutě ale ve vlastním oslabení otočil stav opět Divíšek, který využil Nedvědovu chybu. Kladno smazalo ztrátu v 16. minutě znovu v přesilovce, když po Kallově přihrávce skóroval zblízka Valský. Pak se domácí bránili při vyloučeních Piskáčka a Mrázka, ale ještě před pauzou zahrozili v oslabení Bicek s Paterou.

Na začátku druhé části vypíchl Boháčovi puk Cikánek. Pak ale šel pykat Hašek, Kladno odolalo i dvacet sekund v pěti proti třem, ale nakonec po celkem pěti minutách a šesti vteřinách hry v oslabení inkasovalo, když se v 23. minutě trefil od modré čáry Marušák.

Bílkův gól byl uznán po poradě s videorozhodčím

Vagnerplast se snažil vyrovnat, ale Schwarz kryl při jeho přesilovce pokusy Nedvěda a Růžičky. Pak se Kladno ubránilo při Kallově trestu a v 35. minutě, kdy pykal za hosty stejně jako předtím Matějovský, trefil Drtina od modré čáry tyč. Hosté odolali i v dalším oslabení na konci druhé třetiny.

Po 61 vteřinách závěrečného dějství bylo vyrovnáno, když si Kallovu přihrávku ve vzduchu zpracoval rukou před brankou rozjetý Bílek a stihl úspěšně zakončit. Sudí po poradě s videorozhodčím gól uznali.

Další možnosti domácích měli Bicek a Kuchler a v 47. minutě už se prosadil Valský. Využil toho, že bek Hay hrál dlouho bez hokejky, vybruslil zpoza branky a otočil na 4:3.

Kladno pak odolalo při vyloučeních Eberleho i Kameše a mohlo pojistit náskok. Nejdříve vypálil nebezpečně Smoleňák, pak po Kallově přihrávce neuspěl zblízka proti Schwarzovi osamocený Bílek. Hosté se snažili v power play o vyrovnání, ale jejich snahu zmařil faul Bahenského na Procházku.

Skupina o udržení v hokejové extralize - 5. kolo:
HC Vagnerplast Kladno - BK Mladá Boleslav 4:3 (2:2, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 3. Bicek (Patera), 16. Valský (Kalla, Bílek), 42. Bílek (Kalla, Valský), 47. Valský (Kalla, Bílek) - 5. Divíšek (Boháč, Hay), 13. Divíšek, 23. Marušák (Vrbata, Benda). Rozhodčí: Turčan, Lacina - Jílek, Jindra. Vyloučení: 10:8, navíc Divíšek, Bahenský (oba Mladá Boleslav) oba 10 min. Využití: 2:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 2187.
Kladno: Cikánek - J. Nedvěd, D. Růžička, Kameš, Mrázek, L. Procházka, Piskáček, od 35. navíc J. Drtina - Bicek, Patera, Kuchler - Valský, Kalla, Bílek - Smoleňák, Stieler, Eberle - Hovorka, Hašek, Bělohlav. Trenéři: Tatíček a Kopecký.
Mladá Boleslav: Schwarz - Hay, Mikuš, Benda, Chaloupka, Marušák, Macháček - Nouza, Divíšek, Boháč - Vrbata, Plodek, Demel - Bahenský, Štefanka, Matějovský - Loskot, Pabiška, Tvrdík. Trenéři: Holaň a Hiadlovský.

Reklama

Související témata: